Wielrennen

Wielerwedstrijd BernhezeOp zondag 29 maart 2020 houden wij het jaarlijks wielercriterium in Heeswijk. Wij, ‘Stichting Wielerevenementen Bernheze’ en de ‘Wielersupportersclub Bernheze’, pakken dit sportieve evenement alweer voor de 54e keer op. Van den Akker Aqua Service is als trouwe hoofdsponsor nauw bij dit evenement betrokken en ondersteunt de organisatie bij haar werkzaamheden.

Kaartje van het parcoursVoordat de officiële wedstrijden beginnen vindt om 10.00 uur voor de 3e keer een wedstrijd voor “Retro fietsen” plaats. Dit zijn fietsliefhebbers die op goed onderhouden fietsen, uit de rijke fietshistorie en met bijbehorende kleding, een eigen wedstrijd rijden. We hebben voor dit jaar ongeveer 60 enthousiaste rijders die zich hebben opgegeven. Het parkoers is in bijgaand kaartje weergegeven.

Het dagprogramma is als volgt:

  • 10.00 uur: Start ‘Retro’
  • 11.00 uur: Start Nieuwelingen
  • 12:30 uur: Start Amateurs / Junioren
  • 14.30 uur: Start Elite Mannen / Beloften

Naar verwachting zal een groot deelnemersveld aan de start verschijnen. Het parkoers is bij de renners immers bekend, berucht én geliefd vanwege de minimale aanwezigheid van drempels en wegversmallingen. Doordat de wind meestal een rol van betekenis op de Fokkershoek en de Veldstraat speelt, ontstaat vaak een levendig wedstrijdverloop. Het wielercriterium wordt onder de vlag van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) georganiseerd.

Informatie / Bereikbaarheid
De start / finish is gesitueerd in de Abdijstraat. De inschrijving vindt plaats in de ‘Abdijstaete’. De wegen die onderdeel uitmaken van het wedstrijdparkoers worden op zondag 29 maart 2020 voor al het verkeer van 08.30 tot circa 17.30 uur afgesloten. Wij hopen op uw begrip en medewerking betreffende de beperkte bereikbaarheid van aangrenzende woningen. De organisatie kijkt uit naar deze sportieve dag en gaat samen met de enthousiaste vrijwilligers en de sponsoren weer een prachtig wielerevenement op de kaart zetten. We nodigen u van harte uit om op deze dag  een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op onze vernieuwde website www.wscbernheze.nl 

vd Akker

Plaats reactie