AvesteynDe koploper mocht aantreden tegen het lager geklasseerde Venhorst dat gebrand was om punten te pakken. Het was vooraf bekend bij de bezoekers dat het altijd een moeilijke pot is uit tegen een stug Venhorst.

De wedstrijd begon aftastend, maar in de 9e minuut werd het even spannend toen er een schot volgde na een corner. Het lukte de Dinthernaren echter niet om de bal in het net te krijgen. De wedstrijd was van beide kanten rommelig met veel balverlies over en weer. In de 25e minuut kwamen de gastheren op 1-0 door een persoonlijke fout in de Dintherse defensie.

Daarna was het Avesteyn dat langzaam de overhand kreeg. Toch kreeg Avesteyn wederom door slordig balverlies en matig verdedigingswerk de deksel op de neus; 2-0. Avesteyn moest weer de rug rechten en doorgaan om resultaat te halen. Dit ging vrij snel door zo'n beetje de eerste goede aanval die op de hand van een Venhorst verdediger kwam. Penalty Avesteyn en hier wist Guus Barten wel raad mee; 2-1. De scheids floot hierna direct af voor rust.

De tweede helft werd er wat omgezet en begon Avesteyn goed. De gelijkmaker hing zowaar in de lucht alhoewel er weinig grote kansen werden gecreëerd doordat Venhorst goed georganiseerd stond. Toch was het weer hetzelfde riedeltje; Venhorst counterde slim en zorgde voor een mentale tik door de 3-1 binnen te werken. Rond de 75e minuut kreeg Avesteyn nog rood wat zeer twijfelachtig was. Hierdoor werd het een nog moeilijker verhaal. Toch bleef Avesteyn goed doorzetten en dit resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer van Joeri Dielissen na een goede aangesneden vrije trap van Guus Barten. Er was ook nog een discutabel moment in de 16 meter van Venhorst waar Avesteyn wellicht recht had op een nieuwe penalty maar dit wuifde de scheidsrechter weg. Helaas bleef het bij 3-2 en weet Avesteyn na een lange reeks van 25 ongeslagen wedstrijden in competitieverband weer wat verliezen is.

Al met al mag Avesteyn het vooral zichzelf aanrekenen dat het met 0 punten vertrok uit Venhorst. Volgende week komt DSV op bezoek en dan zullen we weer uit een ander vaatje moeten tappen