avestVandaag stond de topper tussen Mariahout en Avesteyn op het programma. Avesteyn startte met dezelfde opstelling als de laatste weken. De mannen gingen voortvarend van start en in de 1ste minuut leidde dit tot de openingstreffer. Tjeu Adank reageerde scherp op een dubbele rebound en tikte de 0-1 binnen.

Daarna zakte de wedstrijd wat in, maar bleef Avesteyn de betere partij zonder echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust legde Joeri Dielissen een corner perfect voor en knikte Rick Vissers de 0-2 hard tegen de touwen.

Na rust ging Mariahout nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot echte kansen leidde dit niet. Avesteyn zakte wat meer in en werd wel gevaarlijk in de omschakeling. In de 80ste minuut leek Pim van der Boom op weg naar de 0-3, maar een verdediger van Mariahout trok aan de noodrem. In het vervolg was Mariahout niet bij machte om gevaarlijk te worden, ondanks het opportunistische spel. Avesteyn speelde de wedstrijd zakelijk uit.

Al met al een goede overwinning op de directe concurrent voor plek twee. Volgende week een vrije zondag en daarna nog drie competitiewedstrijden op het programma.