vvHeeswijkZaterdag 1 april was het nog grappen grollen, maar zondag was het gewoon weer tijd voor serieuze zaken. Eendracht ’30 en VV Heeswijk kruisten vandaag de degens en wellicht ondertussen wat cliché in deze klasse, maar wederom een zogeheten “finale” te noemen. Beide ploegen snakken naar een overwinning, want met de finish in zicht staan beide teams aan de verkeerde kant van de streep.

Om 14.00 floot Helmonder en leidsman Walter de Wilde voor het eerst.

Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd en probeerde met name via links door te komen. Stef Adank was als wingback vaak voorin te vinden in deze fase. Tjeu Dortmans werd het eerst gevaarlijk uit een van die aanvallen. Een voorzet kwam voor zijn voeten, maar de van richting veranderde bal ging net naast de paal.
Langzaam maar zeker kreeg Eendracht meer grip op de wedstrijd en in een tijdsbestek van zo’n 10 minuten, kreeg het drie dotten van kansen. Eerst was het Sem Volleberg die goed doorzette op rechts. Hij omspeelde keeper Ard Groenendijk, maar de Heeswijk-goalie was snel naar de grond en griste het leer voor zijn voeten weg. Vervolgens was het tweemaal de beurt aan captain Tim van Ooijen. De robuuste spelmaker kreeg via een scrimmage de bal op de 5-meter lijn, maar schoot tegen de rug van verdediger Danny Aarts. Diezelfde van Ooijen leek 2 minuten later de 1-0 te kunnen maken, maar een strakke voorzet vanaf rechts werd door hem tegendraads over de dwarsligger geplaatst.

Heeswijk rechtte vervolgens de rug en kon net voor rust zomaar op voorsprong komen. Max Sluiter probeerde eerst een schot van Stef Adank van richting te veranderen om doelman Limbeek te verschalken. Helaas voor de Blauw-Witten ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Kort erna was het wederom Adank die vanaf links door kon komen. Zijn scherpe voorzet leek binnen de 5-meter een bijna zekere voorsprong op te leveren. Helaas miste Sluiter de bal en ging een grote kans verloren om te gaan rusten met een voorsprong.

In de tweede helft duidelijk een ander spelbeeld. Aftastend, strategisch en weinig vermakelijk. Niet verliezen of toch voor de winst gaan? Aanvoerder Tim van Ooijen koos voor het tweede. Via een een-twee speelde hij zichzelf vrij en met een krachtig schot vanaf zo’n 20 meter, schoot hij hard en laag raak voor 1-0.

Heeswijk ging vervolgens wat opportunistischer spelen. Sten van den Berg was vaker voorin te vinden en ook kwamen er aanvallende wissels met Wim Hendriks en Sten Habraken.

In deze fase kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. Eendracht werd voornamelijk gevaarlijk via de counter. Zowel Jurre Grijsbach als Daley Hoogakker kregen opgelegde kansen. Ard Groenendijk hield Heeswijk met goede reddingen in de wedstrijd.
Heeswijk leek net voor tijd op gelijke hoogte te komen. Een voorzet vanaf rechts werd knap ingekopt door Tjeu Dortmans, maar wellicht nog knapper gepareerd door keeper Limbeek. Nog geen minuut later was het de beurt aan Wim Hendriks. De aanvaller kapte naar binnen, legde aan voor zijn rechter en zag zijn pegel uiteenspatten op de paal. Helaas kwamen in het vervolg de lange ballen niet aan en na toch ruim 8 minuten blessuretijd, floot de Wilde voor het laatst.

Een heel zure nederlaag vandaag voor de mannen van trainer Theo van Lieshout. Doelpunten – en daardoor punten – blijven uit, waardoor de zorg nu toch wel is toegenomen in Heeswijk. Met nog 4 wedstrijden te gaan, zal Heeswijk karakter moeten gaan tonen en punten moeten pakken om zichzelf nog veilig te spelen.