Voetbal

vvHeeswijkDat de verschillen in de 2e klasse G ongekend klein zijn is ondertussen wel duidelijk. Iedereen kan van elkaar winnen en door de kleine verschillen wordt elke wedstrijd nu een soort finale. Win je, kun je weer even naar boven kijken, maar als het even tegenzit, ben je zomaar in degradatiegevaar.

Na een week van slecht weer, was het hoofdveld op Sportpark de Balledonk hobbelig en lastig bespeelbaar. Een ouderwets “hotseknots” potje voetbal tussen Heeswijk en het bezoekende Boekel Sport als resultaat.

Al na een paar minuten werd het duidelijk dat goed veldspel lastig ging worden. Door de stroeve en hobbelige ondergrond werd al vaak en snel de lange bal gehanteerd. Boekel liet de bal aan Heeswijk en zakte diep in. Zowel de Heeswijkse als Boekelse defensies gaven geen krimp en echte kansen waren dan ook niet te turven.

Heeswijk kreeg een mogelijkheid door een steekbal van Dewin Cleerdin op Stan van de Kuyl, die uit een vrijwel onmogelijke hoek de uitgestormde keeper Jesse Zwanenburg op zijn pad vond. Boekel counterde eigenlijk alleen maar en via een van die counters kon aanvoerder Tim Schuijers een teruggetrokken bal vanaf zo’n 20 meter klaarleggen, maar zijn schot vloog hoog over.

In de tweede helft eigenlijk geen ander spelbeeld. Boekel zakte nog verder in, waardoor Heeswijk – mede door het lastig bespeelbare veld – geen goede combinaties kon maken. Toch is er altijd dat ene moment in de wedstrijd. Danny Aarts zette een aanval op en via een een-twee met Max Sluiter kon Aarts Terry van Steenbergen wegsteken. De aanvaller kreeg de bal wat onder zich en kon daardoor niet lekker uithalen. De uitgestoken voet van keeper Zwanenburg was voldoende om de brilstand in tact te houden.

Ook vandaag gold de oude voetbalwet dat als je het doelpunt zelf niet maakt, dan valt die aan de andere kant. Boekel counterde wederom en een voorzet vanaf rechts werd in eerste instantie goed weggewerkt door Sten van den Berg. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Tim Schuijers. De spits nam aan, legde klaar en schoot overtuigend binnen voor 0-1.

Heeswijk probeerde in de laatste 10 minuten met man en macht opzoek te gaan naar een zeker verdiende gelijkmaker. Zo kreeg Jules Heerkens een paar mogelijkheden, maar zijn schoten misten kracht of precisie. Ook een goede voorzet van Terry van Steenbergen werd door Heerkens koppend gemist. Een scrimmage voor de goal van Boekel pakte ook net goed uit, waardoor Boekel al strijdende de 0-1 over de streep trok.

Een zeer pijnlijke nederlaag voor de blauw-witten, zeker omdat het kwalitatief meer in zich heeft en nu toch tegen degradatie moet gaan vechten. Door de andere uitslagen staat Heeswijk nu op een schamele 11e plek. Er is absoluut geen onwil en de mannen werken elke zondag hard voor de punten, maar als de ploeg dit jaar in de 2e klasse wil blijven, zal er simpelweg gewonnen moeten worden. Volgende week een herkansing in en tegen Volkel om weer eens 3 punten bij te schrijven.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app