Avesteijn pusfOp een zonnige zondagmiddag speelde Avesteyn tegen Pusphaira. Belangrijk om 3 punten te pakken in aanloop naar de topper tegen Acht (2e Paasdag).
Avesteyn had het betere van het spel en kreeg in de 10de minuut de kans zichzelf te belonen in de vorm van een pingel.

Het was Joost van Vugt die werd gevloerd in de 16 en Rick Vissers wist deze kans te benutten, 1-0. Pusphaira kwam wat beter in hun spel, maar konden geen echte kansen produceren,  Avesteyn wist ook geen echte kansen te produceren. 1-0 was dan ook de ruststand.

Het was wachten tot de 68ste minuut voor de tweede grote kans van de wedstrijd. Het was Dries Heerkens die een-op-een met de keeper werd gezet door Joost Gooijaarts maar de keeper wist dit duel te winnen. In de 88ste minuut was er weer een hele grote kans voor Avesteyn, het was de voorzet van Joost van Vugt die door Dries Heerkens op de lat werd gekopt. Het werden nog een paar lange laatste minuten voor Avesteyn met een minimale voorsprong. In de 90ste minuut dacht Avesteyn de wedstrijd in het slot te gooien maar de inzet van Joost van Vugt ging via de lat terug het veld in.
In de slotseconde van de wedstrijd werd het nog even hachelijk voor het Avesteyn doel maar doelman was Glenn Buermans scherp.

Drie hele belangrijke punten in de strijd voor het kampioenschap. Volgende week de absolute kraker tegen mede titelkandidaat Acht.