vvHeeswijkOp een nat en drassig hoofdveld werd op sportpark De Balledonk in Heeswijk vandaag het duel tussen vv Heeswijk en DAW Schaijk gespeeld. Heeswijk begon goed aan de wedstrijd en was de eerste helft de bovenliggende partij. Na een kwartier komt de thuisploeg dan ook op voorsprong. Wouter van Dijke verovert de bal door goed door te lopen op de centrale verdediger van DAW.

Nadat hij hem vervolgens net te ver voor zich uitspeelt , krijgt hij hem via de kluts bij rechter flankspeler Max Sluiter. Deze aarzelt niet en schiet hem beheerst in de verre hoek. Nog geen 10 minuten later krijgt de thuisploeg een vrije trap op de rand van het 16 metergebied van de uitploeg, nadat het wederom Max Sluiter was die op weg was richting de goal van DAW. Stef Adank schiet de vrije trap met een vervelende stuit hard in de hoek van de keeper. Deze laat de bal los en Ries van Alebeek is het meest alert en schiet de rebound binnen. Na een half uur spelen moet het eigenlijk 3-0 worden, Een goede aanval vanuit achteruit, waarbij centrale verdediger Dewin Cleerdin de bal inspeelt op Wouter van Dijke. Deze draait weg bij zijn tegenstander en stuurt Jules Heerkens weg. In de 16 kapt deze zijn tegenstander uit en legt de bal breed op Max Sluiter. De open kans wordt ietwat onstuimig over geschoten waardoor de ploegen met een stand van 2-0 de rust in gaan.

De tweede helft komen de 11 van DAW beter de kleedlokalen uit dan de 11 van Heeswijk. Op beslissende momenten mist de thuisploeg dan net wat scherpte waardoor al vrij snel in het tweede bedrijf de aansluitingstreffer wordt gemaakt. Het Heeswijkse middenveld stond een momentje niet goed waardoor DAW aan de rechterkant vrij door kon komen, de voorzet was vervolgens op maat waardoor de Schaijkse aanvalsleider de bal binnen kon werken. Na 20 minuten spelen in de tweede helft werd het gelijk. Een lange bal op de rechtsbuiten van DAW kon niet goed weggekopt worden door Danny Aarts, de bal werd opgepikt, net voor de achterlijn en werd vanuit deze moeilijke hoek knap binnengeschoten in de verre hoek. Een paar minuten later wordt het nog wat lastiger voor Heeswijk, na een onschuldig duel in de 16 meter van DAW wordt Jules Heerkens met een 2e gele prent van het speelveld gestuurd. Verder met 10 man. Niet veel later slaat het noodlot toe, wederom ziet scheidsrechter Verkoeijen wat anders dan de rest op het veld. Na vermeend duwen in de Heeswijkse 16 meter na een hoekschap van DAW eindigt de bal op de stip. Dit buitenkansje wordt met beide handen aangegrepen en de dienstdoende spits schiet de bal keurig in de hoek. Keeper de Schouwer zit er nog net aan maar kan de bal niet keren.

Ondanks deze tegenslagen recht de thuisploeg de rug en maken ze het DAW Schaijk met 10 man nog lastig in de laatste minuten. Dit resulteert uiteindelijk in de 90e minuut in een indirecte vrije trap in op 8 meter van de doellijn van de Schaijkse goalie. Scheidsrechter ziet een schwalbe van een speler van DAW en besluit hiervoor een vrije trap te geven. Het schot van van Dijke na deze indirecte vrije trap werd in eerste instante gekeerd maar door te vroeg inlopen van Schaijkse verdedigers moest hij opnieuw genomen worden. De tweede keer werd besloten een aantal stations over te slaan, de bal ging naar Max Sluiter en deze wist de bal achter het aanstormende elftal van DAW in het doel te krijgen. De 10 van Heeswijk hebben hard gewerkt om er nog een punt uit te slepen, al overheerste na de wedstrijd het gevoel dat ze het de tweede helft zelf weggegeven hebben.