vvHeeswijkVandaag stond het uitduel tegen het elftal van Olympia ’18 uit Boxmeer op het programma. Op het grote en zware hoofdveld floot scheidsrechter Sander Huis om half 3 voor de aftrap. De 11 van Heeswijk begonnen goed aan de wedstrijd. In de 2e minuut leverde dit al de eerste kans op.

De goed mee doorgekomen Ries van Alebeek gaf een voorzet vanaf rechts, waarna Terry van Steenbergen voor zijn man kwam maar hij kon de bal helaas niet goed raken. Zijn schot ging over. Een paar minuten laten was het bijna raak aan de andere kant. Een opening op buitenspeler Sam Luppes die vervolgens Siem Loeffen aanspeelt die na een simpele schijnbeweging vrij voor de goal van Sebastiaan de Schouwer opduikt. Zijn schot komt terug van de paal en Heeswijk komt met de schrik vrij.

Na 16 minuten spelen valt de 0-1. Na een goede opbouw splijt Ries van Alebeek de verdediging van Olympia open met een steekbal op spits Van Dijke. Op zijn schot kan de Boxmeerse goalie nog redding brengen maar Stef Adank was scherp op de teruggekomen bal en schoot hem langs de keeper en de verdedigers in de touwen. Drie minuten later kreeg Olympia de kans op de gelijkmaker, na een voorzet kon Siem Loeffen vrij inkoppen maar zijn kopbal ging over. Heeswijk krijgt vervolgens een aantal kansen op de 0-2 maar weet deze niet te verzilveren. Stef Adank en Van Dijke waren beiden dichtbij met een kopbal en Van Dijke werd later nog vrij voor de keeper gezet door een goede pass achter de verdediger van Dirk Verdonk. Hij wist de bal helaas niet voorbij de keeper te krijgen. Ook Stef Adank ging nog alleen op de keeper af na een goede pass van Terry van Steenbergen, maar op zijn schot in de korte hoek wist de keeper redding te brengen.  Na een goed half uur spelen valt de 0-2 dan toch, vanuit de corner kopte Van Dijke de bal er in, nadat de keeper aan de bal voorbij ging. Olympia probeerde het wel en kwam in de eerste helft nog een keer heel dichtbij. Een vrije trap belandt op het hoofd van aanvoerder Levi Meulensteen. Hij ziet zijn kopbal op de lat belanden.

In de tweede helft komt Heeswijk niet meer aan voetballen toe en was Olympia de ploeg aan de bal. Toch is het Heeswijk dat als eerste weer dichtbij een goal is. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door spits Van Dijke, maar hij wist de keeper niet te omspelen. In de 80e minuut is het  weer Siem Loeffen die de kans krijgt na een teruggetrokken voorzet van Olympia. Zijn schot gaat voorlangs. Ondanks dat Heeswijk niet meer zo dreigend is als in de eerste helft,  lijkt er lang weinig aan de hand te zijn. Tot aan de 90e minuut wanneer een afgeslagen voorzet voor de voeten van Levi Meulensteen viel,  en die haalde onberispelijk uit vanaf 20 meter en bracht weer wat hoop bij de ploeg uit Boxmeer. En twee minuten later wordt de hele zure gelijkmaker binnengeschoten door Juul Schelbergen. Zijn schot vanaf 18 meter krult precies buiten bereik van de Heeswijkse sluitpost via de binnenkant van de paal de rechterbovenhoek in.

Weer één punt voor het team uit Heeswijk dat daardoor in de middenmoot blijft hangen. Volgende week een belangrijke pot; in het duel met Volkel kan vv Heeswijk echt afstand nemen van de onderste regionen.