20211024 Heeswijk EVVC 1Op een zwaar veld door het herfstweer floot scheidsrechter Stefan van Westing om half 3 af voor de derby tussen VV Heeswijk en EVVC uit Vinkel. Heeswijk begon scherp aan de wedstrijd en beloonde zich dat al snel met de voorsprong.

In de 9e minuut onderschepte Stef Adank de Vinkelse passing op het middenveld en gaf een strakke crosspass op spits van Dijke. Deze omspeelde zijn tegenstander op de zestien en schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Niet veel later kwam het eerste weerwoord van EVVC, een vrije trap op randje zestien werd door Gerwin van den Boom via een verdediger van Heeswijk op de lat geschoten. De 11 van Theo van Lieshout kwamen hier met de schrik vrij. Vervolgens geeft de thuisploeg het heft een beetje uit handen en wordt de wedstrijd vooral op het middenveld gespeeld. Weinig kansen voor beide ploegen tot de 40e minuut. Stef Adank verliest de bal op het middenveld, waarna Dewin Cleerdin de schade niet meer hersteld kreeg en de bal breed gelegd werd voor de goal op Rob van Dijk. Deze wist de bal niet voorbij de Heeswijkse sluitpost te krijgen, knappe redding van goalie Sebastiaan de Schouwer. Twee minuten later was het te doen aan de andere kant van het veld, een goede aanval van achteruit eindigde na een goede voorzet van rechtsback Joep van Grinsven op het hoofd van Max Sluiter. De rechtsbuiten wist de bal helaas onvoldoende kracht mee te geven waardoor deze voorlangs zeilde.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste en dit resulteerde in een pot waar het voetbal lastig was door het zware veld en beide ploegen veel de lange bal speelden. Dit resulteerde voor de uitploeg in de gelijkmaker na 10 minuten. Spits Bart Haerkens draaide weg van zijn tegenstander en gaf de bal mee aan Gerwin van den Boom. Directe tegenstander Coen van Beljouw schatte deze bal niet goed in een zette een sliding in. Te laat en overtreding binnen de krijtlijnen, penalty. Van den Boom gaat zelf achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen. 1-1.

Zonder verdere grote kansen voor beide ploegen verandert de wedstrijd volledig in de 77e minuut. Na een schermutseling en woordenwisseling in het Vinkelse zestienmetergebied volgend op een Heeswijkse hoekschop werd aanvoerder Sten van den Berg met rood van het veld gestuurd. Ondanks dat de thuisploeg het restant van de wedstrijd met een man minder speelt is dit in het spelbeeld niet te zien, de grootste kans is zelfs nog voor VV Heeswijk. Invaller Jules Heerkens wordt op de zestien aangespeeld en draait goed weg van zijn tegenstander, hij geeft de bal af op spits Van Dijke maar deze ziet na zijn actie zijn schot van dichtbij geblokt worden.

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 1-1, waarbij de thuisploeg het gevoel overhoudt dat er meer in zat. Volgende week weer een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Olympia ’18 in Boxmeer.
Foto's: Hans Heesakkers