AvesteynEen zonnige nazomermiddag in Gerwen, waar de gedeeld koploper Avesteyn op bezoek ging bij nummer 3 RKGSV. Vanaf minuut één was het spelbeeld duidelijk, Avesteyn zocht naar de ruimte om te voetballen en RKGSV loerde op mogelijkheden uit de counter.

Na een half uur zonder echte kansen kwam er een lange bal van RKGSV, de aanvaller viel na een duel met Rick Vissers over de bal en kreeg tot ongeloof van eenieder een penalty, dit resulteerde in de 1-0. Nog voor rust werd het 1-1, daar Dries Heerkens attent was op de rebound nadat de keeper de eerste doelpoging tegen hield.

Direct in de tweede helft viel uit een corner de bal recht voor de voeten van een speler RKGSV, die de bal binnen werkte voor de 2-1, waarna heel snel  ook de 3-1 viel, nadat het achterin open lag na een doorkopbal op de middenlijn. Nog voor de 60e minuut werd de wedstrijd wederom spannend, nadat een voorzet van Teun van de Boom in de verre hoek binnen viel. De wedstrijd was na dit doelpunt helemaal los, Avesteyn was dicht bij de gelijkmaker via Dries Heerkens, maar zijn schot werd op de doellijn nog gekeerd door de doelman van RKGSV. De ploeg uit Gerwen deed er alles aan om de winst over de streep te trekken, maar de verdiende 3-3 viel nadat een goede scherpe corner van Dries Heerkens binnen draaide in dezelfde verre hoek. Avesteyn bleef daarna druk zetten en speelde voluit voor de winst. Na 75minuten ging de bal op de stip na een handsbal. Dries Heerkens ontfermde zich over de penalty en schoot de bal in de kruising, daarmee was zijn hattrick een feit.

Na de voorsprong voor Avesteyn hing de 3-5 in de lucht; er waren nog een aantal goede kansen, met de beste voor Joost Gooijaarts, die echter verzuimde om zijn meer dan uitstekende invalbeurt te belonen met een doelpunt. Na nog een aantal spannende slotminuten was het eindsignaal daar, een zwaarbevochten en verdiende overwinning voor Avesteyn, wederom met maar één doelpunt verschil.