vvHeeswijkNa een toch wat zure nederlaag vorige week thuis tegen Prinses Irene, was het zaak voor de mannen van trainer Theo van Lieshout om de rug weer te rechten en op zoek te gaan naar de 3 punten. Ditmaal moest dat gebeuren op het kunstgras van Real Lunet in Vught. Om klokslag 14.30 floot leidsman Gidion Tunders voor het eerst.

Het werd al snel duidelijk dat Real Lunet een ploeg is met veel individuele kwaliteit.

Zeker in de voorhoede lopen een aantal behendige “straatvoetballers”, waar de Heeswijkse defensie zijn handen vol aan had.
Het was Heeswijk dat via de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Wouter van Dijke werd na een van deze uitvallen net buiten de 16-meter neergehaald. Terry van Steenbergen mocht aanleggen en zag zijn vrije trap net langs de paal scheren. Niet veel later konden de handen van de Heeswijk supporters alsnog op elkaar. Een te korte breedte-bal belandde prompt voor de voeten van spits Wouter van Dijke. Koelbloedig schoof hij het leer achter goalie Jay Verstappen.

Na de 0-1 gaf Heeswijk het heft enigszins uit handen. In een tijdsbestek van zo’n 10 minuten kantelde de wedstrijd, en nam Real Lunet zelfs een voorsprong. Na een scherpe counter was het Djordi Meerveld die breed kon leggen op de ingelopen Enes Sonay, die vervolgens in de verre hoek de 1-1 aantekende. In die fase kon Max Sluiter Heeswijk nog wel op voorsprong schieten, maar raakte de paal. Kort hierna – wederom over de linkerflank – kon buitenspeler Meerveld weer doorkomen. Hij omspeelde de Heeswijkse verdedigers en ronde bekwaam af naar 2-1.

Heeswijk rechtte de rug en kreeg, nadat keeper Verstappen de bal opraapte na een terugspeelbal, een indirecte vrije trap. Waar iedereen dacht dat Van Dijke uit ging halen, werd hij echter overgeslagen en kon Coen van Beljouw van zo’n 10 meter binnenwerken. Zijn wreeftrap vloog, langs alles en iedereen,  tegen de touwen , 2-2.

Na de koffie en de thee een zelfde spelbeeld, waardoor het een interessante en open wedstrijd bleef.
Na zo’n 10 minuten spelen kwam Stef Adank goed door op rechts. Hij werd onrechtmatig naar de grond gehaald en mocht zelf aanleggen voor de vrije trap. De fijne trap belandde op het hoofd van Wouter van Dijke, die Heeswijk weer knap op voorsprong kopte.
Nog geen 10 minuten later hetzelfde recept. Adank nam een corner vanaf links, waarna de ingelopen Van Dijke wederom raak kon koppen voor zijn hattrick en de 2-4 voor Heeswijk.

Het leek vervolgens wachten op de 2-5, maar daar dacht Real Lunet anders over. Na een aanval over rechts kreeg “balkunstenaar” Jawad Elouansaidi de bal bij Faysal el Ghamarti. De Middenvelder twijfelde geen moment en schoot de 3-4 binnen en bracht zo de spanning weer volledig terug in de wedstrijd.

Het laatste kwartier gebeurde er beduidend minder dan de voorgaande 30 minuten. Jules Heerkens zag zijn schot nog wel gekeerd worden na een goede actie van Stan van de Kuyl, en Dejan Cockalo kwam een teenlengte te kort na een voorzet vanaf rechts. De goed leidende Tunders floot na 90 minuten ( en een beetje), voor het laatst, waardoor Heeswijk weer 3 punten bij kon schrijven.

Een goede overwinning, waardoor de Heeswijkers met veel zelfvertrouwen toe kunnen werken naar de derby van volgende week tegen EVVC. In de beker verlóren de blauw-witten nog thuis van Vinkel, dus een mooi moment voor revanche op Sportpark de Balledonk.