download 28Het affiche was een tijdje weggeweest, maar ondertussen is ook een traditie gestart. Voor het tweede jaar op rij, ditmaal bij Heeswijk, stond de Hezikse derby aan het begin van het seizoen op het programma. Vorig jaar wist Avesteyn verrassend de overwinning over de streep te trekken. Dit betekende dat dit jaar de wedstrijd nog meer lading had dan vorig jaar.

Een Heeswijk azend op een revanche en Avesteyn dat wilde bewijzen dat zij meer waard zijn dan de 4e klasse en dat zij tegenwoordig Heeswijk meer dan weerstand kunnen bieden.

De wedstrijd begon veelbelovend. Beide partijen vol strijd en op het scherpst van de snede. Hier en daar een tikje of overtreding, maar vooral passie. Echter, Heeswijk wist hun betere voetbal om te zetten in een goal in de eerste 10 minuten. Terry van Steenbergen kwam op de rand 16 goed naar binnen en werkte de bal in het doel. Heeswijk - Avesteyn 1-0. Een zware opgave, maar Avesteyn toonde veerkracht. Het wist de wedstrijd te draaien. Het voetbal groeide en over meerdere linies werd geprobeerd te voetballen met af en toe een mooie aanval. Uiteindelijk wist Lars van Lee in de eerste helft het gedurfde voetbal van Avesteyn te belonen met een hattrick (!). De eerste viel uit een ingestudeerde corner. De tweede was een penalty en de derde een mooi aanval van achteruit waarbij hij een voorzet van de linksback wist in te tikken. Avesteyn zat op rozen, maar door een goede vrije trap die ingelopen werd wist Heeswijk voor rust toch iets terug te doen. Conclusie: Heeswijk - Avesteyn 2-3.

Wat betekent dit voor de tweede helft. Passie, strijd en wissels. Beide ploegen gaven alles wat ze hadden. De stand bleef echter hetzelfde. Het was Heeswijk dat op het einde toch nog aanzette, maar Avesteyn hield stand.

Uiteindelijk heeft het publiek dus een mooie wedstrijd mogen aanschouwen, maar de winnaars zijn beide ploegen. Ze weten wat strijd is en hebben verbeterpunten bloot gelegd. Dus een wedstrijd in de voorbereiding die beide ploegen weer laat proeven waar voetbal om draait.

Volgend jaar zien we u graag weer langs de lijn in Dinther. Het belooft namelijk nu al een mooie pot te worden. Waarin Avesteyn 1 haar 2-3 overwinning absoluut wil prolongeren.