vvHeeswijkOp deze warme zomerse dag in september stonden vv Heeswijk en Real Lunet tegenover elkaar om seizoen 2020-2021 af te trappen. Na een lange periode waarin er niet gevoetbald kon worden konden de omstandigheden vandaag niet beter zijn om er een mooie start van te maken.

Scheidsrechter Quinten floot om half 3 af, en beide teams lieten vanaf begin af aan zien te willen voetballen. Ondanks dat de eerste helft geen duidelijk bovenliggende ploeg liet zien,  stond het met de rust 0-2 voor de uitspelende partij. Al binnen 20 minuten kon de linkerflankspeler van Lunet alleen af op keeper de Schouwer gaan. Na een actie binnendoor en een steekbal dwars door de Heeswijkse defensie bleef hij kalm en schoof hem langs de goalie. Zonder dat beide keepers in grote problemen kwamen en er wat mogelijkheden waren voor beide ploegen, was het middenvelder Eijma die in de 45e minuut na een een-tweetje met spits Coevreur vanaf 18 meter verwoestend uithaalde en de bal hard in de bovenhoek schoot.

De tweede helft kwam de thuisploeg goed uit het kleedlokaal. Na een diepe bal over de verdediging schatte Max Sluiter de bal het beste in en wist de bal langs de uitstormende De Vries te spelen, 1-2. De Heeswijkse formatie kreeg hierna de overhand en wist dit later ook om te zetten in de gelijkmaker. Stef Adank gaf druk op de centrale verdediger van Real Lunet en wist hem na een foutje de bal te ontfutselen. In tweede instantie kreeg hij de bal voor richting spits Van Dijke. Na een inschattingsfout van de goalie, kon deze niet anders dan de spits onreglementair naar de grond werken, penalty. Deze werd in eerste instantie gemist maar doordat de gewaarschuwde keeper toch te vroeg van zijn lijn week moest deze opnieuw genomen worden. Deze keer twijfelde Arjen Haast niet en schoot het leer onberispelijk in de touwen. Ondanks dat Heeswijk na de gelijkmaker door bleef drukken en zelfs nog een kans kreeg om de voorsprong te nemen, sloeg het noodlot niet veel later toe aan de andere kant. Na een uitbraak via de linkerkant leek er weinig aan de hand voor de thuisploeg, echter werd een schot uit de tweede lijn zo gekraakt dat deze precies over de keeper heen viel. De thuisploeg ging in een laatste poging nog erg offensief spelen, helaas zorgde dit niet voor de verdiende gelijkmaker.

Het vaandelteam had graag de overwinning behaald, ook voor Mari Manders die na 9 jaar fanatiek begeleiden van de pupil van de week het stokje overdraagt aan Reinier van der Heijden. Het mocht helaas niet zo zijn, maar volgende week staat de wedstrijd in en tegen Empel op het programma waar de mannen van trainer Sijbers opnieuw vol voor de overwinning gaan!