Danny Aarts 250e wedstrijd in Heeswijk 1Na wederom een aantal weken geen voetbal door het slechte weer en de carnaval, stond er vandaag weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de blauw-witten. SVSSS uit Udenhout was vandaag de tegenstander. Eerder dit seizoen werd het 2-2, waar beide ploegen vol voor de winst gingen.

Alle ingrediënten dus voor spektakel op Sportpark de Balledonk. Leidsman Bert Verstappen floot op het kunstgrasveld van Heeswijk om 14.30 voor het eerst.

Heeswijk begon goed aan de wedstrijd en was met name aan de bal dominant. SVSSS loerde op de counter en kwam na 10 min met een ‘gelukje’ op 0-1. Een schot kwam via een Heeswijks been voor de voeten van aanvoerder Stefan Dekkers, oog in oog met keeper Ard Groenendijk schoof hij kalm binnen.
Heeswijk werd kort na de 0-1 een aantal keren gevaarlijk met schoten van afstand. Tom Sleddens onderschepte de bal en zette Stef Adank aan het werk, zijn schot miste echter precisie en belandde recht in de handen van Bjorn Boer. Nog geen minuut later haalde ook Sleddens uit van zo’n 20 meter, maar Boer redde knap.
Na 25 minuten kwam SVSSS, enigszins tegen de verhouding in, op 0-2. De bal bleef hangen in de 16-meter van Heeswijk, waardoor wederom Stefan Dekkers uit kon halen. De bal werd ook hier aangeraakt en door de rare curve was Groenendijk kansloos.
Heeswijk bleef voetballen en kwam dan ook terecht op 1-2. Wouter van Dijke werd diep gestuurd, maar werd onrechtmatig tegen de grond gewerkt door Boer. Aanvoerder Sleddens maakte geen fout oog in oog met Boer.
De eerste supporters waren al onderweg naar de thee, maar in blessuretijd vergrootte SVSSS toch nog de voorsprong. Een naar het oog ongevaarlijk schot van Dekkers, glibberde door de benen van Groenendijk voor 1-3.

Heeswijk kwam goed uit de kleedkamer en ging hoger spelen met meer druk vooruit. Dit resulteerde vrijwel direct in de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf links werd gemist door de Udenhoutse verdedigers, waardoor Wouter van Dijke van dichtbij de spanning weer terugbracht in de wedstrijd.
Helaas voor Heeswijk werd de marge een minuut later weer twee. Wederom werd Dekkers diep gestuurd en doordat er aan de verkeerde kant werd gedekt door de Heeswijk verdediging, kon de aanvoerder uithalen naar 2-4.In het vervolg werd er eigenlijk niet meer gevoetbald. Heeswijk kwam de tegenslag niet meer te boven, waardoor SVSSS vrij kon counteren. Via een counter werd het in de 90e minuut ook nog 2-5 via Jim de Laat.

Een zeer vervelende en enigszins onfortuinlijke nederlaag voor de mannen van Heeswijk trainer Stef Sijbers. De komende weken staan er belangrijke wedstrijden op het programma voor Heeswijk, tegen directe concurrenten Volharding en Helvoirt. Heeswijk zal de rug moeten rechten en laten zien dat de ploeg te laag staat voor de kwaliteit die de ploeg wel degelijk bezit.