Voetbal

Stef SijbersOok de komende twee seizoenen wordt het 1ste team van voetbalvereniging Heeswijk getraind door Stef Sijbers. De oefenmeester sloot zondag zijn eerste seizoen bij Heeswijk met zijn elftal af met een 4-3 overwinning op Sparta ’18. Afgelopen week werden de laatste plooien gladgestreken en werd contractverlenging een feit.
Dit tot grote tevredenheid van Sijbers zelf en van de voorzitter van VV Heeswijk, Peer Verkuijlen; “we hebben bewust dit moment gekozen en willen niet meedoen aan de trainerscarrousel die altijd al vroeg in het seizoen bezig is. In oktober begint dat meestal al. Dan is er nauwelijks ervaring met nieuwe trainers. Nu hebben we een volledig seizoen met Stef kunnen werken en naar volle tevredenheid”.
 
Ook Sijbers kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste seizoen in dienst van Heeswijk; “we mogen niet ontevreden zijn. Uiteindelijk zijn we op een zesde plek geëindigd. Volgend jaar proberen we weer een stapje te zetten.” Volgend seizoen wil Sijbers met zijn Heeswijk stappen zetten op voetbaltechnisch gebied; “we willen nóg meer gaan voetballen, dat traject hebben we dit seizoen al ingezet, maar daarin willen we nog meer stappen gaan zetten. Voetballen en van daaruit de tegenstanders wat meer onder druk houden.”
 
De hoofdtrainer verlengt zijn contract met twee seizoenen. Een bewuste keuze van zowel bestuur als trainer. Peer Verkuijlen hierover; “als we verder willen bouwen met deze trainer en met name ook met meer jeugd dan is het goed om daar meer tijd voor te nemen. Eén seizoen is dan snel om”. Ook met de assistent van Sijbers, Niels van Helvoirt, gaat het prima en daar is ook mee afgesproken dat die mee verder gaat. Zowel de trainer als de voorzitter zijn daar blij mee.
 
Sijbers kijkt uit naar de periode die komen gaat en is enthousiast over de jeugd die eraan zit te komen. “In de jeugdspelers die aan de deur kloppen zit heel veel rek. We hebben die gasten er het afgelopen seizoen wat meer bij betrokken en daar willen we écht iets mee. Ik kijk ernaar uit om er mee aan de slag te gaan en om ze te helpen zichzelf te ontwikkelen, op tweede klasse niveau en als we een beetje dagdromen misschien nog wel een stapje hoger,” besluit de ambitieuze oefenmeester.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app