Bloemen voor Niek van ZutphenOp een afgeladen Sporpark De Balledonk ontving Heeswijk op de laatste speeldag het reeds gedegradeerde Sparta '18.
Stef Sijbers stuurde ondanks de nederlaag in Empel wederom een aanvallende formatie met drie verdedigers het veld in. Na 17 minuten werd het 1-0 voor Heeswijk.
Stef Adank kopte overtuigend de voorzet van Max Sluiter achter doelman Vullings. Vijf minuten later werd het bijna 2-0 met ditmaal Coen van Beljouw als aangever en Tom Sleddens als eindstation. Sleddens’ kopbal ging echter net naast. Heeswijk bleef combineren en Max Sluiter trof met links van grote afstand de kruising. De bezoekers uit Sevenum stelden hier, op schotjes van Jeroen Smits en Freek Wijnen na, weinig tegenover. Tom Sleddens werkte wel vlak voor rust van dichtbij de 2-0 binnen nadat Sluiter op de lat kopte.

Na rust volgden de kansen en doelpunten elkaar snel op. Stan Verhorstert maakte de aansluitingstreffer van Sparta, maar Heeswijk stelde orde op zaken. Coen van Zutven veroverde sterk de bal, waarna Danny Aarts en Stef Adank uitbraken. De voorzet van Adank werd gemist door Sluiter maar bij de 2e paal binnengewerkt door Van Beljouw. Danny Aarts en Max Sluiter combineerden zich behendig door de Limburgse defensie en Sluiter schoot strak binnen. Niet veel later werd Keeper Niek van Zutphen gewisseld. Hij keert terug naar VOW en werd vervangen door Niels Nuij, die eveneens zijn laatste minuten in de selectie van Heeswijk keepte. Nuij moest vlak voor tijd nog de 4-2 en 4-3 incasseren maar Heeswijk liet de zege niet ontglippen. Met Max van der Heijden stuurde Sijbers wederom een talentvolle debutant binnen de lijnen.

Er werd deze zondag van meer mensen afscheid genomen. Dylan Davies doet na ruim 250 wedstrijden in Heeswijk 1 een stap terug. Gerke van den Akker maakt de overstap naar Blauw-Geel Zaterdag en de immer fanatieke Jos van der Pas stopt na 15 seizoenen trouwe dienst met zijn taken als team manager. Daar tegenover staat de komst van enkele nieuwelingen en een sterke lichting A-junioren die instromen bij de selectie. Wij wensen iedereen een prettige zomer en kijken met vertrouwen uit naar het seizoen 2019-2020, waarin het vaandelteam van VV Heeswijk voor het 9e seizoen op rij zal uitkomen in de 2e klasse!