Voetbal

Heeswijk 13meiOp bezoek bij Prinses Irene begon Heeswijk sterk aan de wedstrijd en nadat de eerste kans nog gemist werd door Max Sluiter stond het na een half uur spelen 0-2 door goals van Bryan van Deursen en Wouter van Dijke. De thuisploeg schakelde daarna een tandje bij, maar had twee cadeautjes nodig om op gelijke hoogte te komen.

Daarna waren de kansen voor de mannen uit Nistelrode en was het aan het houtwerk, doelman Lunenburg en gebrek aan scherpte van de spitsen te danken dat 2-2 ook de eindstand was.

Zoals gezegd begonnen de gasten feller aan de partij en de eerste goede mogelijkheid was voor Sluiter, nadat hij door Van Dijke diepgestuurd werd. Vanuit een lastige positie schoot hij hard in maar doelman Stef van Venrooij wist fraai te redden. Na 20 minuten spelen werd het toch 0-1, toen een corner van Stef Adank door Van Dijke werd verlengd naar de 2e paal en Van Deursen attent was en slim hoog inschoot zodat Van Venrooij geen kans had. Tien minuten later stuurde Camiel van Doorn van net over de middenlijn een vrije trap strak naar de 2e paal waar goaltjesdief Van Dijke keurig binnenknikte. Dat was voor het thuisteam het teken om wakker te schieten en wat extra energie in de partij te gooien, waardoor ze het initiatief ook direct overnamen. Ze werden echter door Heeswijk in het zadel geholpen om ook daadwerkelijk weer in de wedstrijd terug te komen. Bij een diepe pass koos doelman Lunenburg buiten zijn zestien voor een voetballende oplossing in plaats van op te ruimen en vervolgens werd Wesley Dekkers eenvoudig van de bal gezet, waardoor Martijn van Vught vanaf 20 meter mocht aanleggen. Met een venijnig stuitje wist hij de Heeswijk-keeper vervolgens te kloppen.

Niet veel later kreeg diezelfde Van Vught een penalty toen Dylan Davies een voorzet van rechts niet weg wist te werken en de spits licht vasthield voordat hij kon schieten. Wibe van Rooij schoot vanaf 11 meter feilloos raak. Daarna had het ook nog 3-2 kunnen worden, maar de paal en de lat zorgden ervoor dat het gelijk bleef met de rust.

Na de pauze bleek Prinses Irene fitter te zijn dan Heeswijk, want er was nog maar één ploeg die recht had op een eventuele zege. Eerst kreeg Lunenburg nog net zijn vingers tegen een schot van Van Vught, waardoor de bal via de lat terug het veld in stuiterde en niet veel later mocht Van Rooij alleen op diezelfde doelman af nadat scheidsrechter Vereijken het vlagsignaal van de grensrechter onterecht negeerde. De linksbuiten omspeelde Lunenburg, maar schoot vanuit een moeilijke hoek over het lege doel. Daarna was het opnieuw Van Vught die de lat raakte. Aan de andere kant wist Heeswijk hier alleen nog een schot van Adank tegenover te zetten en werd een goal van diezelfde Adank afgekeurd nadat Danny Aarts de bal met de arm meenam. In de slotfase stond routinier Lunenburg nog twee keer goed opgesteld, waardoor hij kopkansen van de meest dreigende man aan Prinses Irene-zijde kon vangen. De Bernhezer-derby eindigde daarmee onbeslist.

Al met al moet Heeswijk blij zijn met dit puntje tegen misschien wel de beste ploeg in deze 2e klasse H. Volgende week komt WSC uit Waalwijk op bezoek en moeten de blauw-witten vol aan de bak om zichzelf veilig te spelen. Mocht dit lukken dan doet de ploeg van trainer Marc vd Ven ook goede zaken voor de 3e periode, die een week later vergeven wordt. Het belooft dus een uitermate spannend slot van de competitie te worden voor de mannen van sponsor de Gebr. Dijkhoff.

 

Doelpuntmakers voor Heeswijk:

-          Bryan van Deursen

-          Wouter van Dijke

Tekst: Camiel van Doorn

Foto: Van Deursen en Van Dijke vieren de 0-2. (Hans Heesakkers)

Plaats reactie