AvesteynZEELAND – Na 2 afgelastingen mocht de wedstrijd tussen Festilent en Avesteyn dan eindelijk plaatsvinden. Het was wederom een regenachtige week wat ook te merken was aan het veld. Op donderdagavond om 18:30 mochten de beide teams het drassige veld betreden voor een wedstrijd met toch wel grote belangen.
Er werd namelijk gespeeld om plek 4, wat inhoudt dat er nog kans op nacompetitie is.Om klokslag 18:30 klonk het eerste fluitsignaal. De gastheren kwamen scherper uit de startblokken dan de bezoekers uit Dinther. Dit resulteerde dan ook in een paar kansen die niet werden benut door Festilent. Na pak ‘m beet 25 minuten moest Mark Pierlo geblesseerd het veld verlaten en mocht Stan Bosch zijn rentree maken. Avesteyn kreeg maar geen grip op de wedstrijd in de eerste helft en hierdoor kon Festilent blijven aandringen. Avesteyn kwam er zo af en toe uit met een counter maar de beste kansen waren voor de gastheren. Vlak voor rust was er zo’n aanval van de gasten waarna de bal een halve meter over de achterlijn belandde. Vele waren al bezig met de corner maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan doordat hij het niet kon zien. Festilent kwam er razendsnel uit en de bal lag binnen tien seconden aan de andere kant in het netje. Hierdoor gingen beide teams rusten met een 1-0 stand.
Avesteyn kwam om te winnen en wou de tweede helft dan ook zeker anders uit de startblokken komen. Het 4-4-2 systeem werd omgezet naar het 4-3-3 systeem waardoor Hugo van de Sande meer gevaar wou creëren voorin. Rens van Vugt mocht aan de start van het tweede bedrijf verschijnen en Stijn Pierlo bleef achter in de kleedkamer. Avesteyn kwam furieus uit de startblokken en had de eerste 20/25 minuten in de tweede helft de overhand. Dit zorgde ook voor een snelle aansluitingstreffer via Teun van den Boom die de bal in de verre hoek wist te koppen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was wederom voor de gastheren die Avesteyn weer terug wist te dringen. In de laatste minuten waren er nog een paar 100% kansen aan beide kanten waardoor het nog alle kanten op kon. De bezoekers hielden uiteindelijk goed stand met onder andere een uitblinkende Glenn Buermans. Eindstand 1-1.
Helaas is het Avesteyn dus niet gelukt om in te lopen op nummer vier Festilent. Maar geen man overboord want het is zeker nog niet gespeeld.