Voetbal

Avesteyn de RaktHet vaandelteam van Avesteyn kreeg bezoek van FC de Rakt. Na het gelijke spel van vorige week tegen Vorstenbossche Boys waren de drie punten zeer welkom. Het was zeker geen mooie wedstrijd, maar slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden. De eerste helft begon goed voor Avesteyn.
Al vrij snel in de wedstrijd was het Joep Konings, ja u leest het goed, Joep Konings, die zorgde voor de schitterende openingstreffer. Een afvallende bal net binnen de 16 werd in het kruis van het doel geknald. Avesteyn domineerde in het eerste half uur maar wist de score niet uit te breiden. Hierna zakte het wat in en werd het wat slordiger. Ruststand: 1-0.

Het spelbeeld van de tweede helft zag er heel anders uit. Avesteyn was in het tweede bedrijf enorm slordig en dat zorgde ervoor dat FC de Rakt kon aandringen. Dit gebeurde wel maar het heeft geen echte kansen opgeleverd. Avesteyn daarentegen heeft nog wel een paar grote kansen gehad, maar ook deze bleven onbenut. Hierdoor bleef het toch billen knijpen met een aantal gevaarlijke standaardsituaties van de bezoekers. Gelukkig stond de 1-0 nog steeds op het scorebord bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Drie punten, dat telt

Foto :  Ad van Dooren.

Verslag: Stan Bosch.