AvesteynNa de blamage van twee weken terug mocht Avesteyn vandaag weer eens haar ware kwaliteiten laten zien aan de honderden mensen die langs de kant staan. Helaas was dit niet op het sportpark maar bij de intocht van Sinterklaas. De gastheren moeten het opnemen tegen het goed draaiende Festilent. De eerste helft kwam maar stroef op gang.
Enkele gevaarlijke aanvallen heen en weer, maar groot gevaar werd niet gecreëerd. De scheidsrechter gaf enkele, enigszins dubieuze, gele kaarten in de eerste helft. Vlak voor rust een grote kans voor de mannen in het oranje. Helaas resulteerde dit niet in de 1-0 en ging het publiek enkele momenten later de goed verwarmde kantine in.

In de tweede helft begint Avesteyn scherp en creëert het gevaarlijke kansen. Onder andere Dries Heerkens ging om de keeper heen en werd gevloerd in de 16, althans zo leek het. Dit zorgde voor de nodige ophef. Even later in de 65e minuut wordt Avesteyn benadeeld door de scheidsrechter. Mark Pierlo werd met een rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding die goed was voor geel. Door deze beslissing moest Avesteyn het resterende half uur met 10 man afmaken.

In de 78e minuut was het Festilent dat op een 0-1 voorsprong kwam via Cuppen die de hoek voor het uitkiezen had vanaf 8 meter. Deze werd overigens schitterend afgerond door de Zeelandse spits.
In de laatste 10 minuten kreeg Avesteyn aanvoerder Martijn Swartjes twee keer geel waardoor Avesteyn zelfs met 9 man stond de laatste 5 minuten. Toch wist Avesteyn via Dries Heerkens op gelijke hoogte te komen in de 89e minuut na een goede actie van Richard van Houtum.
Opluchting en teleurstelling, waar de opluchting overheerst. Festilent loopt door deze late gelijkmaker de periodetitel mis.