HeeswijkOp bezoek bij Volharding in Vierlingsbeek liep het Heeswijk van coach Marc vd Ven tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het kantelpunt in deze wedstrijd lag rond een uur spelen, want beide partijen gingen redelijk gelijk op.

Wouter van Dijke (maker van de 0-1) schoot vrij voor doelman Vullings op de binnenkant van de paal en in plaats van 0-2 was het twee minuten later 1-1, door een vrije trap die via de muur achter Niek van Zutphen verdween.

In het vervolg van de partij wist de thuisploeg het opgebouwde overwicht ook in doelpunten om te zetten, waardoor 3-1 de eindstand werd.

Ook deze wedstrijd begonnen de blauw-witten scherp. Van Dijke werd direct in de ruimte achter de verdediging gevonden, maar keeper Job Vullings wist zijn inzet te keren. Daarna ging de partij gelijk op en wist het thuisteam vooral uit standaardsituaties gevaarlijk te worden. Heeswijk-doelman Niek van Zutphen onderscheidde zich op dat moment met twee fabelachtige reddingen, waardoor de stand 0-0 bleef. Na een klein half uur werd Pieter Verbruggen vrijgespeeld aan de linkerkant en zijn pass in de diepte was precies in de loop van Van Dijke, die vervolgens door de uitstormende Volharding-goalie omver werd gelopen. Scheidsrechter Schelsema kon niet anders dan een penalty toekennen en Van Dijke zelf schoot de bal vanaf 11 meter onberispelijk de 0-1 binnen. Tot aan de rust bleef deze stand op het bord staan.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld, Volharding voetbalde wat makkelijker maar werd niet echt gevaarlijk. Heeswijk zocht snel de diepte om dreigend te worden. Iets voor het uur leek de wedstrijd uit zo’n situatie beslist te worden, toen Camiel van Doorn op het middenveld een bal onderschepte en direct Van Dijke aan het werk zette. De Heeswijk-spits liep zijn tegenstander eenvoudig voorbij en vrij voor Vullings dacht iedereen dat de 0-2 een feit was. Tot ontsteltenis van iedereen die de Heeswijkers een warm hart toedraagt kaatste zijn geplaatste inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in. Toen Volharding twee minuten later aan de andere kant van het veld een vrije trap met veel geluk via de muur achter doelman Van Zutphen zag binnenvallen, kantelde de wedstrijd volledig. Bij de thuisploeg kwam er extra energie vrij, terwijl bij Heeswijk de overtuiging langzaam minder werd. De Vierlingsbekers gingen daarna opportunistischer spelen, waarbij met name Mark Blenckers in de diepte gezocht werd. Na eerst drie keer in buitenspelpositie te zijn teruggefloten, sloot de kleine aanvaller de vierde keer slim bij toen de ingevallen Tim Brouwer alerter was dan de Heeswijk-defensie bij een nieuwe diepe bal. Brouwer legde breed op Blenckers die onlangs een ultieme sliding van Arjen Haast toch de 2-1 wist binnen te tikken. Van Dijke was aan de andere kant met een spectaculaire omhaal nog dichtbij de 2-2, maar toen Brouwer drie minuten voor tijd in een scrimmage de 3-1 maakte was de wedstrijd definitief gespeeld.

Volgend weekend komt koploper Rhode op bezoek in Heeswijk. De verrassende lijstaanvoerder van de 2e klasse H staat nog altijd onder leiding van oud-Heeswijk trainer Theo van Lieshout, waardoor deze toch al interessante partij nog een extra speciaal tintje krijgt. Voor een goed resultaat zullen de blauw-witten weer iets meer voetbal in de ploeg moeten krijgen en daarnaast keihard blijven werken!

Doelpuntmaker voor Heeswijk was: Wouter van Dijke