Voetbal

22-01-2017 Best_Vooruit_-_HeeswijkNa drie nederlagen op rij aan het eind van 2016 heeft Heeswijk ook de eerste wedstrijd in 2017 niet kunnen winnen. Op het kunstgrasveld van Best Vooruit was van de rommelige voorbereiding vanwege sneeuw en ijs in eerste instantie weinig te merken, maar aan het eind van de wedstrijd stonden de mannen van trainer Marc vd Ven opnieuw met lege handen. Meer fotos.

De thuisploeg ging effectiever met de kansen om en won daarom, ondanks een treffer van Wouter van Dijke, met 2-1.

Onder een waterig winterzonnetje zagen de toeschouwers de thuisploeg het beste van start gaan, toen Robin Buiks een voorzet van links net overschoot. Nadat de Heeswijkers de poppetjes op de juiste plaats hadden staan namen ze het initiatief over en drukten ze de Bestenaren steeds verder achteruit. De winterstop zat bij een aantal spelers duidelijk nog in de benen, want aan de bal ging het vaker mis dan normaal gesproken het geval is. Het gevaarlijkst werden de gasten door vrije trappen van Arjen Haast die tot tweemaal toe het dak van het doel raakten. Na een half uur leken de blauw-witten op voorsprong te komen toen Danny Aarts goed druk zette en op de 16 meterlijn de bal ontfutselde van de Bestse verdediging. Helaas kreeg hij het speeltuig niet meteen mee om af te drukken in het zo goed als lege doel, maar hij moest terug kappen om in schietpositie te komen. Hierbij tikte een verdediger de bal echter voor de voeten van de mee opgekomen Wouter van Dijke die vervolgens de 0-1 binnenschoot. Tot ieders verbazing floot scheidsrechter Van den Hurk voor buitenspel en keurde het doelpunt af. Tot aan de rust bleven grote kansen verder uit.

Na de welkome warme thee was het opnieuw Buiks die de eerste kans kreeg, maar opnieuw wist hij zijn ploeg niet op voorsprong te schieten. Daarna had Van Dijke zijn seizoenstotaal verder op kunnen krikken, toen hij twee keer alleen richting keeper Witjes gestuurd werd, maar ook dit leverde geen treffers op. Toen een nieuwe aanval van Heeswijk werd afgeslagen schakelde de onvermoeibare captain van Best Vooruit Ronald de Koning snel om en wist in het strafschopgebied Buiks te vinden, die tussen de benen van zowel zijn verdediger als keeper Lunenburg door de 1-0 op het bord schoot. Niet veel later stonden de ploegen alweer gelijk. Opnieuw werd Van Dijke van achteruit diep gestuurd, hij omspeelde de doelman maar zijn inzet kon nog van de lijn gered worden. Uit de strakke corner van Stef Adank wist de Heeswijk-spits met het hoofd echter alsnog zijn doelpunt te maken. Het spel bleef vervolgens op en neer gaan, waarbij de bezoekers het meeste aanspraak op de winst leken te gaan maken. Een kwartier voor tijd viel het doelpunt plotseling aan de andere kant. Na weer een snelle omschakeling over meerdere schijven, kwam de bal voor de voeten van Tim Fiolet die een metertje ruimte had en vervolgens in de korte hoek hard raak schoot. Daarna probeerde Heeswijk met man en macht om nogmaals een gelijkmaker te forceren, maar een goed verdedigend Best gaf geen krimp meer. Twee minuten voor tijd leek invaller Rutger vd Burgt vanuit een vrije trap alsnog een punt te redden voor zijn team, maar via de binnenkant van de paal stuiterde de bal het speelveld weer in. Geluk dwing je af is een gezegde dat op deze wedstrijd dus van toepassing is, al voerde Best Vooruit hun tactische verdedigingsplan ook perfect uit.

Volgende week komt WSC op bezoek op sportpark De Balledonk en aan Heeswijk de taak om de negatieve reeks snel te doorbreken, zodat de top van de ranglijst niet te ver uit het zicht verdwijnt.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app