Voetbal

Willie van_SchaijkEen volle kantine was er getuige van dat Willy van Schaijk bij voetbalvereniging Heeswijk de bijzondere benoeming "Lid van verdienste" mocht ontvangen. Deze titel is nog maar sporadisch toegekend.

Bij de vereniging was men van mening dat deze benoeming op zijn plaats is voor de vele en grote verdiensten van Willy van Schaijk voor de club.

De aanleiding was dat Willy onlangs stopte als wedstrijdsecretaris voor de jeugd. Een taak die hij vele jaren met veel inzet en passie heeft vervuld. Volgens voorzitter Peer Verkuijlen was en is Willy al meer dan 30 jaar onvermoeibaar bezig met de jeugd. Begonnen als jeugdtrainer organiseerde hij in de loop der jaren toernooitjes, regelde velden, regelde de trainers en leiders, scheidsrechters en maakte wedstrijd schema’s. Het ging over de junioren, de dames, de meisjesteams, de pupillen en de kabouters van nog geen 5 jaar. Alles om ze maar te laten voetballen. Hij belde wat af met collega wedstrijdsecretarissen in de omgeving, waarvan hij net als van al zijn pupillen de telefoonnummers uit zijn hoofd wist. ”Ik wist niet hoe snel ik van mijn werk, naar het voetbalveld moest komen”, vertelde hij eens, “zoveel voldoening geeft mij het werken met de jeugd”. Willy was totaal verrast, dankbaar en ontdaan door dit eerbetoon.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app