2016-12-11 Avesteyn_-_VorstenboschAvesteyn-Vorstenbosche Boys (VB), een derby waarbij Avesteyn goede zaken kon doen in het kader van het periodekampioenschap. Dit had alles te maken met de uitslagen van vorige week waarbij Avesteyn niet speelde vanwege de "kunstgrasproblematiek".

Avesteyn startte sterk en was de eerste 20 minuten beduidend sterker dan de VB. Het was echter geen overwicht op basis van klasse, het was enigszins geforceerd. Het resulteerde ook niet in echte kansen voor de Dintherse formatie. Uiteindelijk keerde de situatie tegen Avesteyn, de Vorstenbossche gasten kregen de kans op een spaarzame uitval die echter goed werd uitgespeeld wat tot een totaal onverwachte goal van de gasten leidde. Avesteyn zette echter aan en kantelde de wedstrijd voor rust. Via doelpunten van Richard van Houtum en Stan de Laat kwam Avesteyn op voorsprong. Met een 2-1 voorsprong werd de rust aangevangen. Vorstenbosche Boys kwam sterker ui de rust en creëerde forse druk op het Avesteyn doel. De tweede helft kreeg een ander gezicht en uiteindelijk scoorde de gasten uit Vorstenbosch de 2-2. Daarna kon het alle kanten op. De wedstrijd eindigde in 2-2 waarbij gesteld kan worden dat Avesteyn zich echt tekort deed. Er kwam geen "schwung" in de Dintherse formatie waardoor het definitief de kans op de eerste periodetitel werd verspeeld. Avesteyn gaat met 19 punten (vierde positie met 1 wedstrijd minder) de winterstop in. Het biedt nog vele kansen voor een goede positionering in de tweede competitiehelft. Avesteyn doet mee!"