Boxtel-AvesteynAvesteyn treft deze periode teams waar ze geruime tijd niet tegen gespeeld hebben. Boxtel was ook zo’n vereniging. Boxtel staat hoog gepositioneerd in deze competitie dus Avesteyn moest “aan de bak” vandaag.

Lucien Roeffen, die afgelopen week aangaf na dit seizoen te stoppen als trainer bij Avesteyn, wil echter met een goed resultaat afsluiten. Daar kon vandaag een aanzet toe gegeven worden.

Avesteyn startte met Teun van den Boom in de basis en speelde de eerste helft misschien wel het beste voetbal tot nu toe dit seizoen. Dit leidde ook tot de 0-1 door een prima doelpunt van de eerder vernoemde Teun van den Boom. Zonder dat Boxtel kon obertuigen kwamen ze, snel na de achterstand op gelijke hoogte. Daar ging een fout van Avesteyn aan vooraf. Ondanks dat Avesteyn in deze fase het betere had van het spel, kon dit niet in een voorsprong uitgedrukt worden.

Na de rust zakte het spelbeeld en was Avesteyn niet meer bij machte het goede spel van de eerste helft vast te houden. De tweede helft was beduidend minder van kwaliteit waardoor de eindstand 1-1 bleef.

Vermeldingswaardig was verder nog dat Tjeu Adank in de slotminuten van de wedstrijd met twee keer geel (rood) de wedstrijd moest verlaten. Avesteyn handhaaft zich op de vijfde positie (met 1 wedstrijd minder dan nummer 1 en 2) met een achterstand van 4 punten op de koploper. Dit geeft perspectief voor de komende periode.

Verslag: Joep Adank