Voetbal

Def foto_Avesteyn_-_Boskant_2_1_van_1De derde wedstrijd in deze competitie was meteen een topper; de nummer 2 en 3 van de competitie troffen elkaar in Dinther. Het jeugdige Avesteyn, dat zonder Rick Vissers en Teun van den Boom aantrad, moest winnen van een veel meer ervaren team uit Boskant!

Na 3 minuten stond het 1-1. Avesteyn scoorde uit een prima aanval door een prachtige kopbal van Wesley Verkuijlen waarna Boskant direct daarna door een jammerlijke fout van de Dintherse goalie, de 1-1 kon aantekenen. De toon was gezet.

Avesteyn zette de lijn voort en kwam tot 3 keer toe op achterstand. Dit alles was te herleiden naar individuele fouten van Avesteyn. De veerkracht van Avesteyn bleek evenredig groot want door doelpunten van Stan de Laat (2 x) en Stan Bosch werd de stand naar 4-4 gebracht.

Daarna ontstonden er nog enkele spannende momenten. Zowel Boskant als Avesteyn creëerden kansen, maar de einduitslag was uiteindelijk 4-4. Dit ondanks een discutabele situatie waarbij Wesley Verkuijlen in het strafschopgebied van Boskant werd gevloerd waarvoor de scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot, een penalty had kunnen geven. Beide ploegen konden terug kijken op een sportieve pot en konden vrede hebben met dit gelijkspel.

De klasse 4 I kent hierdoor een gedeeld koppositie, de Boskantse en Dintherse equipe. Dit zegt niets of misschien voldoende om beide teams een kans te geven op een goede positionering in deze, meer dan interessante, klasse op de langere termijn. De tijd zal het leren.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app