vvHeeswijkOndanks dat het Heeswijk van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment niet wist te winnen van het dapper strijdende Venhorst, hebben de blauw-witten zichzelf met het behaalde gelijkspel een uitstekende uitgangspositie verschaft om toch een prijs te behalen dit seizoen. In de wedstrijd tegen Venhorst zetten Michel van Druenen en Wouter van Dijke de thuisploeg tweemaal op voorsprong.

maar even zo vaak maakte Thijs van Sleeuwen gelijk, 2-2.

vvHeeswijk1Heeswijk begon onder moeilijke omstandigheden aan de belangrijke wedstrijd tegen het dapper strijdende Venhorst. Het was warm, Venhorst zakte ver in en het harde veld maakte goed combinatievoetbal onmogelijk. Toch kwamen de mannen van trainer Marc vd Ven na 5 minuten al op voorsprong. Arjen Haast speelde Wouter van Dijke in, die vervolgens wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Hij omspeelde doelman Jorn Nabuurs, die op het laatste moment de geblesseerde Luc Peters moest vervangen, maar die haalde de Heeswijk-spits neer in een uiterste poging om de bal te spelen. De prima fluitende scheidsrechter De Graaf legde de bal op de stip en gaf geel aan de Venhorst-keeper. Michel van Druenen, die na 10 seizoenen vandaag zijn laatste thuiswedstrijd in Heeswijk 1 speelde, stapte naar voren en luisterde zijn afscheidswedstrijd op met een overtuigende treffer.

Daarna bleef de thuisploeg sterker, maar Venhorst loerde op de foutjes die ontstonden als gevolg van een iets mindere concentratie. De grootste kans was echter voor Van Dijke, toen hij opnieuw de bal kreeg aangespeeld van Haast en ditmaal de keeper wel omspeelde. Op het moment dat hij echter de 2-0 dacht binnen te schieten ketste de bal op en schoot hij over. Vlak voor rust viel dan toch de gelijkmaker toen Haast de bal niet goed raakte en daardoor net te kort terugspeelde op Patrick Lunenburg. De altijd loerende Thijs van Sleeuwen was er als de kippen bij om de 1-1 door de benen van de Heeswijk-goalie binnen te prikken.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld, waarbij duidelijk werd dat de warmte zijn tol begon te eisen. Heeswijk was sterker, kreeg enkele schietkansen maar de krachten vloeiden langzaam weg waardoor het stug verdedigende Venhorst overeind bleef. De opluchting was dan ook groot toen Van Dijke na 73 minuten goed doorgaan van invallers Sten vd Berg, die in het veld kwam voor Rob Tips die na 12 seizoenen zijn laatste thuiswedstrijd voor Heeswijk 1 speelde, en Bryan van Deursen beloonde. Zijn schuiver in de lange hoek was Nabuurs te machtig en zorgde voor 2-1. Vijf minuten later was de stand echter al weer gelijk, toen een vrije trap vanaf links bij de eerste paal niet goed verwerkt werd door de Heeswijk-defensie en Van Sleeuwen bij de tweede paal attent reageerde en hoger sprong dan Camiel van Doorn om de 2-2 binnen te knikken. Daarna kregen de gastheren nog een goede kans op de winst via Sten vd Berg maar vlak voor het doel werd hij dusdanig gehinderd dat hij niet kon scoren.

Heeswijk is dankzij dit gelijke spel en de nederlagen van BVV en Erp gestegen naar plaats 3 in de ranglijst en plaats 2 in de 3e periode. Bij winst volgende week op het reeds gedegradeerde Real Lunet zijn de Heeswijkers zo goed als verzekerd van nacompetitie en is de doelstelling voor dit seizoen behaald. Nog één keer alles geven dus voor trainer Vd Ven en zijn mannen!

Foto’s: Wouter van Dijke weer belangrijk en Stef Adank sterk aan de bal (Hans Heesakkers)