Heeswijk-Sparta 25_1Het Heeswijk van trainer Marc vd Ven heeft voor de derde keer op rij een driepunter behaald. Dit keer ondervond Sparta ’25 uit Beek en Donk de dadendrang van de blauw-witten om nog iets van dit seizoen te maken. Wouter van Dijke met het hoofd en Camiel van Doorn met een poeier vanaf 18 meter zorgden voor de doelpunten.

Vlak voor tijd scoorde Niels van Lieshout nog tegen, 2-1.

Heeswijk-Sparta 25De thuisploeg liet direct zien wat de bedoelingen waren door vooruit druk te zetten en vol op de aanval te spelen. Deze overtuigende start leverde na acht minuten ook de eerste treffer op. Net als vorige week was de sterk spelende Stef Adank de aangever en Wouter van Dijke wist de afgemeten voorzet met het hoofd binnen te koppen. Ook daarna bleven de gastheren de lakens uitdelen met aanjager Tom Sleddens voorop en was het wachten op een tweede treffer. Diverse schietkansen misten het doel en beste kans was hierbij opnieuw voor Van Dijke die aan het werk gezet werd door Adank, nadat hij drie tegenstanders zijn hielen had laten zien. De inzet van de topscoorder van de 2e klasse H was echter niet hard genoeg om Fabio Neijts te verslaan. De laatste fase voor rust kwam Sparta iets beter in de wedstrijd, maar de bezoekers kwamen niet verder dan een schot voorlangs van Nico Jansen.

Na de pauze ging het uitteam met vier aanvallers op zoek naar de gelijkmaker en daarmee de laatste strohalm om klassebehoud vroegtijdig veilig te stellen. De druk werd langzaam opgevoerd, maar tot kansen kwam het niet. Na een uur leek de wedstrijd gespeeld toen aanvoerder Camiel van Doorn een afgeslagen corner vanaf 18 meter het doel in poeierde, 2-0. Vervolgens gebeurde er weinig meer voor beide doelen. Sparta was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden en Heeswijk was in de eindfase niet zorgvuldig genoeg. Met name Danny Aarts en Bryan van Deursen bleven voor gevaar zorgen in de groen-witte defensie, maar doelpunten leverde dit niet meer op. Vijf minuten voor tijd moest Marc vd Ven noodgedwongen rechtsback Michel van Druenen wisselen vanwege een kleine blessure en daarmee was even de organisatie weg achterin. De gasten profiteerden nog door Niels van Lieshout die de tot dan toe soeverein keepende Patrick Lunenburg in de korte hoek kansloos liet. Scheidsrechter Van Heugten had de tijd keurig bijgehouden, maar in de ruim toegekende blessuretijd wist Sparta niet verder te komen dan een schot over het doel van Lunenburg.

Door deze nieuwe zege blijft de kans op een prijs in stand. Volgende week komt Venhorst op bezoek en deze ploeg strijd momenteel met succes tegen degradatie. Het is aan Heeswijk om het hoofd koel te houden en de lopende zegereeks verder uit te breiden.

Foto’s: Wouter van Dijke kopt de 1-0 binnen en Michel van Druenen sterk in duel (Hans Heesakkers)