vv HeeswijkNa een verplicht weekje rust is het Heeswijk van trainer Marc vd Ven goed begonnen aan de laatste serie van vier wedstrijden waarin het nog gaat proberen om een prijs te behalen. Na een vroege achterstand draaiden de blauw-witten het matige duel in hun voordeel.

Goalgetter Wouter van Dijke liet zich weer van zijn beste kant zien, door twee keer op aangeven van Stef Adank raak te koppen.

Scheidsrechter Bert Verstappen floot op een winderig sportpark De Leemkuilen weer een perfecte wedstrijd, waar de gasten niet direct een antwoord hadden op het 5-3-2 systeem van Best Vooruit. Na 6 minuten leverde dit dan ook de 1-0 op toen Kenneth vd Wiel Gijs Hendriksen wegstuurde op links en die op zijn beurt Brian van Schijndel een niet te missen kans bood. De Heeswijkers grepen in, veranderen hun speelwijze en kregen vanaf dat moment ook grip op de wedstrijd. Grote kans bleven nog uit, maar Van Dijke, Rob Tips en Danny Aarts kwamen al enkele keren gevaarlijk voor het doel van Frank vd Boogaard. Arjen Haast was met een vrije trap tegen de paal nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar vlak voor rust viel het doelpunt alsnog. Stef Adank kreeg een afgeslagen corner opnieuw voor zijn voeten en draaide de bal scherp voor het doel. Spits Van Dijke viel de bal als een echte aanvaller aan en via de Bestse doelman kopte hij de 1-1 binnen.

Na de pauze was de eerste kans voor de gastheren, maar de inzet van Hendriksen ging ruim naast. Niet lang daarna kopte Van Dijke eerst nog langs het doel, maar na 56 minuten was zijn nieuwe inzet met het hoofd wel goed voor een treffer. Opnieuw slingerde Adank de bal voor de goal en wist de Heeswijk-spits tussen enkele tegenstanders in knap raak te knikken. Daarna ging Best vol op zoek naar de gelijkmaker en was er vooral nog veel strijd en inzet te zien op de kunstgrasmat in Best. Met name invaller Tim Koeman was met enkele harde schoten van afstand nog gevaarlijk. Zo eindigde één inzet boven op de lat en moest Patrick Lunenburg één keer een rebound toestaan, waarbij Van Schijndel vanuit een moeilijke hoek in het zijnet schoot. In de omschakeling hadden de Heeswijkers het duel kunnen beslissen, maar omdat de krachten langzaam wegvloeiden ontbrak het in de meeste gevallen aan een laatste goede pass.

Al met al een belangrijke zege om zicht te houden op een prijs in deze competitie. Volgende week ontvangt Heeswijk Sparta ’25 uit Beek en Donk en ook dan telt alleen een zege. Aan het hondstrouwe Heeswijk-publiek zal het niet liggen, zij zullen er alles aan doen om de thuisploeg aan een nieuwe driepunter te helpen.