Voetbal

160416-RvH-AvesteynMini2Kampioen-voorpaginaDe Mini's 2 van Avesteyn hebben zich voor de tweede keer dit seizoen tot kampioen gekroond.

Zaterdag vertrokken de pupillen naar voetbalclub Irene in Gemonde, in de wetenschap dat zij vorige keer hadden verloren en dat de winnaar kampioen zou worden.

In Gemonde stond heel veel thuispubliek langs de lijn. De jongens van Avesteyn lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Een scherp genomen hoekschop van Olef werd door Irene in eigen doel gewerkt: 0-1! Al snel volgden goals van Wout, met zijn kenmerkende kapbewegingen. Thijn voerde de druk op met goede harde afstandsschoten. Just speelde de beste speler van Irene helemaal uit de wedstrijd. Uiteindelijk stond het met rust al 1-6.

Maar Irene gaf zich niet zomaar gewonnen. Met snelle uitbraken in de tweede helft wisten zij de stand terug te brengen tot 4-6. Een snelle reflex van keeper Freek voorkwam een vijfde tegengoal. Met een bekeken pass stelde Tim vervolgens Finn in staat de genadeklap toe te brengen met een uitgekiend schot. Eindstand 4-7 en terecht kampioen! Yorik kon er jammer genoeg niet bij zijn, maar natuurlijk heeft ook hij een belangrijke bijdrage geleverd aan dit kampioenschap. De jonkies hebben zich dit seizoen geweldig ontwikkeld als team. Volgende week spelen ze de laatste competitiewedstrijd. Daarna mogen ze tijdens de komende toernooitjes alvast ruiken aan het F-jes voetbal.

Meer foto's van het team (van een eerdere wedstrijd).

Tekst en foto's: Ronald van Hastenberg

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app