2016-04-03 BVV_-_HeeswijkAls na afloop van dit seizoen de prijzen verdeeld zijn en het Heeswijk van trainer Marc vd Ven niet tot de prijswinnaars behoort, zal het nog eens vol ongeloof terugdenken aan de wedstrijd op bezoek bij BVV in Den Bosch. De blauw-witten waren duidelijk de bovenliggende partij, kregen de meeste en beste kansen, wisten ook twee keer te scoren, maar stonden aan het eind van de rit toch met lege handen, 3-2.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van de perfect leidende scheidsrechter Ploegstra namen de gasten het initiatief. Al na een kleine tien minuten leverde het veldoverwicht al een strafschop op. Danny Aarts dribbelde de zestien in en werd daarbij onreglementair gestuit door Rick vd Pas. Arjen Haast ging achter de bal staan, maar opnieuw was Erik Poelstra (in de heenwedstrijd wist hij ook al twee penalty’s te stoppen) de situatie meester. Zes minuten later kwam de 0-1 toch op het scorebord, toen Tjeu van Alebeek Wouter van Dijke diep stuurde. De Heeswijk-spits gebruikte handig zijn lichaam en wist Poelstra in de korte hoek te kloppen. BVV wilde daarna meer druk zetten, maar Heeswijk voetbalde er met name via het beweeglijke middenveld makkelijk onderuit. Toch was het na een half uur spelen ineens 1-1. Een voorzet van rechts waaide voor het doel van de weer herstelde Patrick Lunenburg langs, maar Rob Tips die de bal oppikte speelde vervolgens te kort terug waardoor Imad Hamria kon onderscheppen. Vanuit een moeilijke hoek krulde hij de bal echter prachtig om Lunenburg heen in de lange hoek. Voor rust werden Van Dijke en Aarts nog gevaarlijk voor de bezoekers, maar in de stand veranderde niets.

Direct na rust had het uitteam wel succes, toen een corner van Stef Adank voor de voeten viel van Van Alebeek. De jongeling bedacht zich geen moment een schoot de bal met links verwoestend hard in het dak van het doel. Tot aan de 75e minuut bleef Heeswijk de baas op het veld, maar dankzij enkele wissels voerde BVV de druk langzaam op. Vervelend voor Heeswijk was dat de gelijkmaker viel uit een ingestudeerde corner van de thuisploeg. Na een overstapje van Hamria kroop Armand Selmani voor zijn tegenstander en zag zijn inzet via de rug van de onfortuinlijke Haast in het doel verdwijnen. Daarna stroopten de Heeswijkers de mouwen nog eenmaal op en opnieuw volgden er kansen. De grootste was voor Van Dijke maar ditmaal verdween zijn inzet via de binnenkant van de paal voorlangs het doel van Poelstra. Ook invaller Bryan van Deursen kreeg nog een mogelijkheid, maar opnieuw kwam Poelstra als winnaar uit de strijd. Enkele minuten voor tijd trad een aloude voetbalwet in werking. Omdat Heeswijk niet scoorde viel het doelpunt aan de andere kant. Hierbij liet Imad Hamria zijn klasse nogmaals zien, door naar binnen te dribbelen en van daaruit de combinatie te zoeken met Selmani. De teruggelegde bal werd vervolgens onhoudbaar ingeschoten door Hamria, 3-2. In de slotfase redde Poelstra nog op een kopbal van Van Dijke, kopte Van Druenen over en ging ook een vrije trap van Haast net over het doel van één van de uitblinkers van BVV.

Na de tweede nederlaag op rij lijkt Heeswijk definitief af te haken in de titelrace, al is het verschil met de nieuwe koploper Prinses Irene nog altijd maar zes punten. Komende zondag komt hoogvlieger Helvoirt op bezoek en dienen de blauw-witten een goed resultaat te af te dwingen om dit seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.