Voetbal

Heeswijk-ODC 1In de 2e klasse H wordt het met de week spannender. Met nog zeven wedstrijden te spelen staan de bovenste zeven ploegen binnen drie punten van elkaar. Het Heeswijk van trainer Marc vd Ven heeft zich daarbij dit weekend een goede dienst bewezen door met 3-1 te winnen van ODC uit Boxtel.

Arjen Haast was de grote man met twee doelpunten en een belangrijk aandeel in het 3e doelpunt.

Heeswijk-ODC 2Direct vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Theeuwen nam de thuisploeg het initiatief. Na vier minuten leidde dit ook al tot een eerste treffer. Tom Sleddens gaf een vrije trap breed mee aan Camiel van Doorn en die vond op zijn beurt Wouter van Dijke in de diepte. De Heeswijk-spits legde de bal met het hoofd knap terug op de mee opgekomen Arjen Haast en met rechts wist hij de bal knap over ODC-doelman Robbie Roelofs in het lege doel te schieten. De gastheren bleven daarna sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Op het hobbelige veld werd met name veel gevraagd van het collectief en moest er strijd geleverd worden.

Na ruim een half uur scoorden de gasten bij het eerste moment dat ze echt dreigend werden. Aard van Brunschot werd knap vrijgespeeld in de zestien-meter en uit de draai wist hij keeper Lunenburg van Heeswijk via de binnenkant van de paal te verschalken. Op dat moment was de wedstrijd in evenwicht, maar de inzet van het thuisteam bracht toch weer de doorslag toen Van Dijke goed druk zette op de ODC-defensie en verdediger Mark Verhagen hem alleen middels een overtreding op de rand van het strafschopgebied af wist te stoppen. De penalty werd vervolgens feilloos benut door opnieuw Haast, 2-1. Nog voor het rustsignaal kwam ook de derde treffer op het scorebord voor de Heeswijkers. Na een overtreding op Danny Aarts op 25 meter van het Boxtelse doel meldde Haast zich voor de vrije trap. Hij nam deze snel op de doorgelopen Aarts die op zijn beurt de attente Tjeu van Alebeek vond bij de 2e paal. De 18-jarige bekroonde met dit doelpunt zijn sterke spel van de laatste weken.

Na rust probeerde de tricoleres de aansluitingstreffer te forceren, maar goalie Lunenburg werd hierbij niet echt op de proef gesteld. Na een klein uur werd het toch nog spannend toen Wout Cuijpers een overtreding beging en scheidsrechter Theeuwen dit als een doorgebroken speler interpreteerde. Rood voor Cuijpers en een vrije trap op 18 meter van het doel voor ODC. Gelukkig voor iedereen die Heeswijk een warm hart toedraagt, verdween de inzet van Paul Smulders hoog over de lat boven Lunenburg. Een kleine tien minuten later was het al weer 10 tegen 10 toen Mark Verhagen van ODC zijn 2e gele kaart kreeg voor opnieuw een overtreding op Van Dijke. Daarna bleven de gasten het wel proberen, maar de grootste kans werd over geschoten door Roel van Lokven. Aan de andere kant had Heeswijks topscoorder Van Dijke zijn totaal nog op kunnen vijzelen, maar telkens was Roelofs een sta in de weg.

Met deze zege stijgt Heeswijk naar de 2e plaats op de ranglijst, maar zoals gezegd azen nog zes ploegen meer op de koppositie. Op Paaszaterdag kunnen de blauw-witten opnieuw goede zaken doen als koploper Volharding op bezoek komt. Vanaf 17.00 uur is iedereen weer welkom op sportpark De Balledonk in Heeswijk.

Foto’s: Arjen Haast scoort 2-1 vanaf 11 meter en Stef Adank sterk aan de bal. (Nico van Doorn)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app