AvesteynDe wedstrijd tegen Nooit Gedacht was er een om naar uit te kijken omdat hier op voorhand kansen waren. Beide elftallen zijn niet in beste doen, de uitwedstrijd had Avesteyn met 1-3 gewonnen dus op voorhand rook Avesteyn zijn kans. De wedstrijd gaf als zodanig ook dit beeld. Avesteyn speelde de eerste helft meer dan verdienstelijk en creëerde ook de meeste kansen.

Als de ruststand in het voordeel van de Dinternaren uitgevallen was, had niemand hier iets op kunnen af dingen. Feitelijk deed Avesteyn zich hiermee te kort. Na de rust kwam de wedstrijd iets meer in balans doordat de trainer van Nooit Gedacht wat tactische omzettingen had gedaan. Avesteyn had hier zichtbaar moeite mee. Wat zich vanaf ongeveer de 70-ste minuut van de wedstrijd voordeed was bizar. Een doelpunt van Avesteyn werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Daarna werd Avesteyn een glaszuivere penalty onthouden en scoorde Nooit Gedacht de 0-1.

Op basis van het vertoonde spelbeeld was een overwinning meer dan mogelijk geweest. De scheidsrechter meende in een overigens sportieve wedstrijd, 9 gele kaarten te moeten geven. Onbegrijpelijk en in niets was dit een weergave van de wedstrijd. Avesteyn bleef achter zonder punten. Dit is een gegeven waar niets op af te dingen valt maar de wijze waarop was "zuur" en deels helaas  bepaald door arbitrale factoren. Dit is waar we het mee moeten doen.