Voetbal

Jeugd HeeswijkVoor de tweede week op rij mocht Heeswijk op bezoek in Helmond. Waar de meegereisde supporters vorig weekend een doelpuntrijke partij voorgeschoteld kregen, stond het scorebord nu na 90 minuten nog steeds op 0-0.

Het team van trainer Vd Ven had het betere van het spel en de beste kansen, maar uiteindelijk was het gelijke spel een juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

De gasten begonnen sterk aan de partij en konden steeds onder de druk van Mierlo-Hout uitvoetballen. De eerste kans was voor Wouter van Dijke die het doel deze keer niet wist te vinden. Niet veel later verlengde diezelfde Van Dijke naar de mee opgekomen Stef Adank, maar deze schoot te snel en te hoog waardoor doelman Twan vd Luitgaarden niet in actie hoefde te komen. Na bijna een half uur leek het eerste doelpunt dan toch te vallen toen Tjeu van Alebeek Van Dijke diep stuurde en de Heeswijk-spits beheerst wist af te ronden. De goed leidende scheidsrechter Kerkhof keurde de treffer op advies van zijn grensrechter echter af vanwege buitenspel. Aan de andere kant werd de thuisploeg af en toe dreigend, maar de Heeswijk-defensie wist telkens op tijd in te grijpen waardoor echte kansen uit bleven.

Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij het uitteam het meeste balbezit had maar kansen spaarzaam waren. De eerste was opnieuw voor de mannen van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment, toen Van Dijke zijn inzet geblokt zag en Adank er als de kippen bij was om van dichtbij in te schieten. Zijn poging werd echter knap gekeerd door de 19-jarige keeper van Mierlo-Hout. Daarna werd het spel rommeliger en kwamen ook de gastheren enkele keren dreigend door. Mohamed Elmaach en Tim Klaassen hadden hierbij de beste kansen, maar beide keren ging hun inzet naast het doel van Patrick Lunenburg. Of het de heersende griep in de Heeswijkse spelersgroep was of het heerlijke lentezonnetje was niet helder, maar de echte power om een beslissing te forceren in deze wedstrijd ontbrak. Toen een inzet van Van Dijke en een kopbal van Jules Heerkens ook niet tussen de palen belandde, werd voor het publiek duidelijk dat de brilstand op het bord zou blijven staan.

Volgende week komt ODC uit Boxtel op bezoek in Heeswijk. Hopelijk is iedereen dan weer helemaal hersteld, zodat Marc vd Ven uit een volledig fitte selectie zijn beste 11 spelers het veld in kan sturen voor een broodnodige driepunter.

Foto: Zonnig duel tussen Mierlo-Hout en Heeswijk levert geen doelpunten op (Nico van Doorn)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app