2016-3-6 Helmondia_-_Heeswijk_2Heeswijk toont veerkracht bij Helmondia
Vorig weekend speelde Heeswijk misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar deze week liet het team van Dijkhoff en Viking Entertainment zien dat het over veerkracht beschikt. Na een vroege tegengoal lieten de blauw-witten in het vervolg geen spaan heel van het thuisspelende Helmondia, 1-5.

Na enkele minuten leek zich opnieuw een zware middag aan te dienen voor de Heeswijkers, toen scheidsrechter Engelen een sliding op de bal van Tom Sleddens als overtreding interpreteerde een gedecideerd naar de stip wees. Jeremias Carlos David stuurde Patrick Lunenburg de verkeerde kant op en zette de thuisploeg op 1-0. Vanaf dat moment liet Heeswijk zijn ware aard zien. Het ging vol de strijd aan en met veel beweging op het middenveld en voorin bleven kansen niet achterwege. Danny Aarts kwam nog een teenlengte tekort bij een scherpe voorzet van Tjeu van Alebeek, maar na 20 minuten leek de 1-1 toch in de maak. Jordy van Houtum stuurde Wouter van Dijke diep en doelman Wessel Knapen kon de Heeswijk-spits alleen middels een overtreding van scoren afhouden. Stef Adank mocht vanaf elf meter aanleggen, maar zijn harde inzet werd door Knapen met de voeten gered. Net voor rust viel de gelijkmaker alsnog. Van Dijke ontving de bal in de zestien en behield knap het overzicht door de mee opgekomen Wout Cuijpers aan te spelen. De linksback nam de bal goed mee naar binnen en scoorde vervolgens vanuit de volley in de korte hoek. Hiermee was de koek echter nog niet op voor de gasten. Van Dijke zette druk op de Helmondia-verdediging waardoor deze de bal verspeelde en Larby Kerkaze geen andere optie zag dan de doorgebroken Van Dijke neer te leggen. Een rode kaart en een vrije trap waren het gevolg. Arjen Haast eiste het speeltuig op en liet de doelman net als vorige week kansloos met een zuivere trap in de hoek, 1-2.

2016-3-6 Helmondia_-_HeeswijkNa rust bleef Heeswijk kalm en hoefde Lunenburg niet meer handelend op te treden. Gedurende de tweede helft werden de ruimtes groter en zo konden de bezoekers de score verder uitbreiden. Eerst kopte Van Dijke een bal door naar Aarts, die knap naar binnen kapte en met links in de korte hoek raak schoot. De 1-4 was het gevolg van een mooie combinatie tussen rechtsback Heerkens, Sleddens, Adank en Aarts. Laatstgenoemde bezorgde de bal vervolgens bij Van Houtum die diagonaal hard raak schoot. Uiteindelijk wist ook goalgetter Van Dijke zijn doelpuntje mee te pikken. De 18-jarige Van Alebeek bekroonde een prima optreden met een uitstekende dieptebal op de Heeswijk-spits, die vervolgens doelman Knapen omspeelde en de 1-5 op het scorebord zette.

Na het povere spel van vorige week heeft Heeswijk weer wat goodwill terug gewonnen bij het trouwe publiek dat ook deze week weer meegereisd was naar Helmond. Bovenin de ranglijst blijft het druk en spannend, dus zaak voor de ploeg van trainer Marc vd Ven om dit mooie resultaat een passend vervolg te geven.