2016-03-06 Avesteyn_-_Margriet_Avesteyn trad tegen runner-up Margriet aan. De stand in ogenschouw genomen zou het op voorhand een ongelijke strijd worden maar gelukkig hanteert de voetbalsport zijn eigen wetten. Het begin van de wedstrijd was bizar. Een terugspeelbal op de keeper van Margriet hobbelde wonderbaarlijk in eigen doel waardoor Avesteyn vanuit het niets op 1-0 kwam. Een paar minuten later stond Avesteyn op een onwaarschijnlijke 2-0.

Rens van Vugt kwam goed door op rechts en speelde de bal hard in het zestien meter gebied. Nick van der Heijden kreeg de bal voor de voeten en schoot de bal onberispelijk in. Een luxe positie voor Avesteyn maar desondanks natuurlijk ook het inzicht dat het overgrote deel van de wedstrijd nog gespeeld diende te worden. Margriet drong aan maar het duurde tot net voor rust voordat Margriet de 2-1 scoorde na een ongelukkig verdedigende actie voor een Avesteyn-verdediger. In de tweede helft hield de druk aan en het was tot twee keer toe Joey Schuurmans die scoorde voor Margriet. Het zag er hierbij lang uit dat Avesteyn nog een puntje weg zou slepen uit deze wedstrijd maar helaas was dat niet het geval. In de 88-ste minuut maakte de eerder genoemde Margriet speler een einde aan deze illusie. Avesteyn stond dus weer met lege handen. Er was veel waardering voor de inzet van de Avesteyners. 2-3