2015-10-11 Heeswijk_-_HelmondiaOok in de derde thuiswedstrijd van dit seizoen mocht Heeswijk maar één puntje bijschrijven na 90 boeiende minuten. Tegen het sterke SC Helmondia kwam de ploeg van trainer Marc vd Ven twee keer op achterstand, maar even zo vaak schoot Stef Adank de thuisploeg vanaf 11 meter langszij.

Met de 2-2 eindstand konden beide ploegen wel leven, ondanks dat beiden ook aan de drie punten mochten ruiken.

Nadat de 20-jarige scheidsrechter Prick voor het begin had gefloten, ontspon zich direct een wedstrijd met veel tempo en goed voetbal. De gasten uit Helmond kwamen voetballend regelmatig tot op 25 meter van doelman Patrick Lunenburg, maar daar was de laatste pass onzorgvuldig of de afstandsschoten misten ruim het doel. Heeswijk kwam met name over rechts enkele malen goed door via Danny Aarts, maar ook hier ontbrak het aan een beslissende laatste bal. Na een klein half uur floot scheidsrechter Prick voor het eerst voor een penalty. De voorzet van Kadir Budaklier kwam tegen de arm van Jules Heerkens en vanaf 11 meter scoorde Tim Smits 0-1. Slechts vijf minuten later was het weer gelijk, want nadat Wouter van Dijke naar de grond werd getrokken mocht Stef Adank voor het eerst aanleggen vanaf de witte kalkstip en hij faalde niet. Tot aan de rust bleef het vervolgens rustig.

Na de thee bleef het niveau hoog en werd er scherp gespeeld. Het duurde een kwartier voordat de volgende goal viel. Koen Kersten stuurde vanuit het middenveld de pijlsnelle Jeremias Carlos David diep en zijn bekeken schuiver was keeper Lunenburg te machtig. Het thuisteam had het even moeilijk, maar een kwartier voor tijd herpakten de blauw-witten zich en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die viel opnieuw na een overtreding op Van Dijke binnen de zestien. De Heeswijk-spits miste de voorzet van Aarts vanaf rechts, maar werd daarbij ook ondersteboven gegleden door doelman Wessel Knapen. De onverbiddelijke arbiter wees weer terecht naar de stip en Adank stuurde de Helmond-goalie wederom naar de verkeerde hoek. Vlak voor tijd moest eerst Lunenburg nog reddend optreden op een schot van Carlos David en aan de andere kant had Aarts net te veel tijd nodig om de winnende treffer van dichtbij binnen te schieten.

Omdat er opnieuw veel gelijk gespeeld werd in de 2e klasse H blijft het verschil tussen de koploper en de nummer laatst maar acht punten. Alle kans dus voor Heeswijk om zich weer in de top van de ranglijst te melden, maar dan zal er volgende week gewonnen moeten worden als Mierlo Hout op bezoek komt.