Voetbal

04102015vvHeeswijkDSC01814Het team van trainer Marc vd Ven had zichzelf op bezoek bij het stugge Erp een makkelijke middag kunnen bezorgen door in de openingsfase het enorme veldoverwicht ook in doelpunten uit te drukken. Meer fotos.

Spits Wouter van Dijke had echter pech in de afronding, want twee keer stond de paal en één keer stond de lat een doelpunt in de weg. Naarmate de wedstrijd vorderde ging Erp geloven in een goed resultaat en twintig minuten voor tijd werd hun inzet beloond, 1-0.

Heeswijk startte sterk op het zonnige sportpark Den Uil in Erp. Veel bezoekers langs de lijn en ook in de gezellige kantine was het druk met volgers van de wedstrijd Ajax-PSV. Vanuit diezelfde kantine steeg al snel veel gejuich op vanwege de doelpunten die in Amsterdam wel vielen, maar in Erp niet. Binnen twintig minuten had de anders zo trefzekere goalgetter Van Dijke al vier keer kunnen scoren. Op aangeven van aanvoerder Camiel van Doorn verscheen de Heeswijk-spits drie keer voor doelman Kevin vd Laar, maar twee keer ramde hij de buitenkant van de paal en de derde poging kopte hij net voorlangs. De beste kans kreeg Van Dijke op een perfecte voorzet van Bryan van Deursen, maar ditmaal eindigde zijn kopbal op de lat.

Daarna bleven de gasten sterker, maar Erp kwam steeds vaker gevaarlijk opzetten in de omschakeling. De beste kans was voor spits Koen van Deurzen van de thuisploeg, die op aangeven van Teun de Vocht een teenlengte te kort kwam om de 1-0 binnen te tikken.
Ook na de pauze was Heeswijk het meest in balbezit, maar de passing werd steeds slordiger waardoor grote kansen uitbleven. Danny Aarts kwam nog erg dichtbij, maar zijn harde schot werd door keeper Vd Laar uit de korte hoek geranseld.

Door veel blessurebehandelingen ging het tempo steeds meer uit de wedstrijd en dit kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede. De thuisploeg had daar maling aan, want zij roken steeds meer kansen op een mooi resultaat. De vele arbeid die zij in de partij stopten werd na 70 minuten ook beloond. Linksbuiten Dieuwe vd Heijden versnelde en gaf een hoge voorzet bij de tweede paal. Daar was Toon Barten naar binnengekomen en via de voeten van Wout Cuijpers en Patrick Lunenburg frommelde hij de bal over de doellijn, 1-0. In het vervolg ging Heeswijk steeds opportunistischer spelen, maar Kevin vd Laar bleef baas in eigen zestien. De beste kans was in de omschakeling nog voor Justin Damen, maar zijn inzet ging voorlangs het doel van Heeswijk-goalie Lunenburg.

De eerste nederlaag van het seizoen dus voor de mannen van trainer Vd Ven en de manier waarop maakt deze extra zuur. Er is echter geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten, want volgende week komt het sterk voetballende SC Helmondia naar sportpark de Balledonk. Aan Heeswijk om karakter te tonen en weer vol voor de drie punten te gaan.

Tekst: Camiel van Doorn