04102015AvesteynAvesteyn was uit op revanche na de bewogen laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen. Op voorhand was het gevoel goed bij de Dintherse equipe.

De wijze waarop de eerste wedstrijden gespeeld was, gaf hoop en vertrouwen voor deze wedstrijd. Rhode, op voorhand niet een van de topfavorieten in deze competitie, zou te pakken moeten zijn. De eerste helft bleek Rhode de bovenliggende partij wat bij rust ook resulteerde in een 0-1 ruststand.

Na de rust bleek Rens van Vugt niet meer mee te kunnen doen en maakte Richard van Houtum zijn opwachting. Hij was het die Avesteyn op gelijke hoogte bracht na een prima aanval van Avesteyn. Dat gaf hoop voor de rest van de wedstrijd. Avesteyn werkte zich in de rest van deze wedstrijd een slag in de rondte zonder voetballen te overtuigen.

In de 75-ste minuut haalde Rhode de trekker over, de 1-2 werd ingekopt na een voorzet van links. De rest van de wedstrijd drong Avesteyn aan zonder echt aanspraak te maken op meer. Op het verlies kon uiteindelijk niet veel afgedongen worden.

Hiermee staat Avesteyn op dit moment op een één na laatste plaats, confronterend maar het is niet anders. De tegenstander van volgende week, Margriet ging de bietenbrug op tegen Hapse Boys. Laat Avesteyn hier moed uit putten en er volgende week weer vol voor gaan.

Verslag: Joep Adank