Paardensport

Miranda HoezenMaar liefst elf leden van De Valianten zijn afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen welke 15 en 16 augustus plaatsvinden in Zijtaart. Hierna volgt nog de Hippiade. Dit betreft de basiswedstrijdsport klasse B t/m ZZ Licht dressuur en B t/m ZZ Springen. (De uitslagen hiervan staan in een ander artikel) In de dressuur volgt ná de basiswedstrijdsport de Subtop.

In de Subtop worden de klassen ZZ Zwaar t/m Grand Prix verreden. Grand Prix is het hoogst haalbare. Het Nederlands Kampioenschap voor de Subtop vond 17 t/m 19 juli j.l. plaats op het Hippisch Centrum te Ermelo.
Ons lid Miranda Hoezen-van der Pas was met twee paarden afgevaardigd naar dit NK wat al een prestatie op zich is. Op de eerste wedstrijddag reed ze met Cha cha cha in de klasse ZZ Zwaar meteen in de prijzen, ze behaalden een prachtige 5e plaats tussen de gevestigde topsporters van Nederland. Hierdoor mocht ze de volgende dag door naar de Finale Kür op Muziek waaraan de beste 8 mochten deelnemen. Met haar Spanish Guitar Kür wist ze met haar ijverige paard Cha cha cha te imponeren en behaalde wederom een 5e prijs. In de eindstand klom ze zelfs nog een plaats en werd ze uiteindelijk 4e van Nederland in het ZZ Zwaar.

Met haar paard Wise Guy kwam ze aan de start in de Prix St George (LT). Ondanks wat spanning van haar paard bij aanvang van de proef werden ze toch mooi 12e in een groot en sterk deelnemersveld. De volgende dag kwam ze met Wise Guy aan de start in de kleine finale. Hierin moest de nog moeilijkere Intermediair 1 proef getoond worden. Dit deden ze fantastisch en werden hiermee 3e met een hoge score. Wij zijn trots op Miranda en willen haar feliciteren met dit geweldig resultaat!

Plaats reactie


app