Korfbal

Renee van der Pas 22 09 2019Altior wint hun eerste wedstrijd                Op zondag 22 september mocht het vaandelteam van Altior haar eerste wedstrijd van het seizoen spelen. In de Topklasse-A kwam grootmacht De Korfrakkers op bezoek in Heeswijk-Dinther.

Renee v.d. Pas

Voor de thuisploeg een mooi eerste meetmoment tegen een technisch sterke, maar nog jonge en onervaren ploeg. De pupil van de week Renee van der Pas zag een eerste aanval zonder resultaat, maar viel aan Erpse zijde de eerste doelpoging wel direct door de korf. Het duurde even voordat de gelijkmaker werd gemaakt en daarna ging de wedstrijd gelijk op. Altior verzuimde om bij een stand van 3-1 door te drukken en De Korfrakkers kwamen langszij bij 4-4.

De ruststand was 5-4 in het voordeel van de thuisploeg. Duels winnen in de tweede helft, daar draaide het vervolgens om. De dames van Altior kwamen beter uit de startblokken en domineerden het eerste gedeelte van de tweede helft. Bij een voorsprong van 9-6 met nog twaalf minuten op de klok, mocht het eigenlijk niet meer mis. De Erpsen gaven zich niet gewonnen en kwamen drie minuten voor het eindsignaal tot 9-8.

Een ware thriller ontvouwde zich in het staartje van de wedstrijd, met aan beide zijden veel gemiste kansen. Het was Altior die de beslissende 10-8 maakte in de laatste seconden van de wedstrijd.

Altior 2 - Prinses Irene 2                                Uitslag: 4-9

Bladella 2 - Altior 3                                         Uitslag: 4-8

Altior 4 - Corridor 2                                         Uitslag: 3-12

SVOC’01 3 - Altior 5                                        Uitslag: 9-5

Altior MW1 - De Korfrakkers MW1              Uitslag: 10-4

De thuiswedstrijd tegen De Korfrakkers ging een stukje vlotter dan tegen Flash en konden we met rust dus een nieuwe strategie gaan bepalen. Met veel variatie in doelpunten verlieten we ook deze wedstrijd het veld met winst.

Flash R1 - Altior R1                                         Uitslag: 5-7

Altior A2 - DAW Schaijk A2                            Uitslag: 8-7

Swift B1 - Altior B1                                         Uitslag: 12-5

DAW Schaijk B1 - Altior B2                            Uitslag: 7-5

Be Quick B1 - Altior B3                                   Uitslag: 18-1

Rosolo C1 - Altior C1                                       Uitslag: 6-3

Altior D2 - Corridor D2                                   Uitslag: 1-7

Altior E1 - Korloo E1                                       Uitslag: 5-2