Altior C1_NK_2016Op 12 maart speelde de C1 van Altior in Venray om het Nederlands kampioenschap dameskorfbal. De eerste wedstrijd, tussen de nummers 2 en 3 in de poule, werd gespeeld tegen De Korfrakkers uit Erp. Het was een super spannende strijd waarin Altior in eerste instantie het onderspit leek te gaan delven. De achterstanden van 4-1 en 5-2 werden echter weggewerkt.

Er werd kei-hard geknokt, het vertrouwen werd steeds groter en vóór het eindsignaal wisten de dames uit Heeswijk-Dinther op gelijke hoogte te komen, 5-5. In de verlenging van 2 keer 5 minuten ging het gelijk op waarna er een eindstand van 7-7 op het scorebord stond. Het kwam dus op strafworpen aan, 8 voor ieder team. De Korfrakkers mocht beginnen. Zij wisten er van de eerste 5 slechts 1 in de korf te krijgen. Toen de 5e speelster van Altior, net als haar 4 voorgangers, de bal rustig over de rand legde was dan ook duidelijk dat De Korfrakkers de score niet meer kon inhalen. De ontlading was groot! De finale was bereikt, en na wat voor een strijd!

De finale werd gespeeld tegen Rosolo uit Reusel, die in de competitie ook als eerste waren geëindigd. Altior begon de wedstrijd goed en kwam op een 1-0 voorsprong. Echter, wellicht door de zware eerste wedstrijd, wisten de meiden dit niet vast te houden. Er werd te weinig geconcentreerd gespeeld en van de pit die Altior in de eerste wedstrijd had laten zien was weinig meer te zien. Rosolo leverde zeer goed verdedigend werk waardoor Altior niet meer in staat was goede aanvallen op te zetten en nog slechts 1 keer meer wist te scoren. Het sterk spelende Rosolo wist wel goede kansen te creëren, en deze ook af te maken. De wedstrijd werd door Altior met 5-2 verloren.

Al met al kijken we terug op een top dag en zijn we super trots op onze meiden die zich toch tweede van Nederland mogen noemen!

Flamingo’s R1 – Altior R1 Uitslag: 7-4

Rooi MW2 – Altior MW2

Met gelijke eindstand of winst zouden we op de derde plaats kunnen eindigen. Dit klonk ons wel goed in de oren maar zonder coach was het toch een extra uitdaging. Na 2 tegendoelpunten maar zelf ook vele kansen gaven we de wedstrijd nog niet verloren. We wisten met een doorloopbal te scoren na het beginspel en naderden op één punt. Na nogmaals een tegendoelpunt verzamelde we alle moed en deden er een schepje bovenop en trokken de stand, nog voor de rust, gelijk. Met bijna een compleet nieuw vak was het even wennen maar uiteindelijk was dat geen probleem meer en knalden we met het hele team 5 afstand schoten in. De verdediging wist het goed dicht te houden waardoor we met dikke winst naar huis keerden. Eindstand 3-8 en derde in de poule! Bedankt invallers Kelly en Lotte!