Hockey

junioren HDLTussen de najaars- en voorjaarsveldcompetitie in, is er volop gezaalhockeyd door de verschillende jeugdteams van Hockeyclub HDL. De E-tjes speelden wedstrijdjes in de sporthal in Schijndel en in Bernrode.

Een aantal junioren teams speelt met de clubs uit de regio in de sporthal in Heesch en doet mee aan het balkentoernooi in Berlicum en maar liefst 5 teams nemen deel aan de officiële KNHB zaalcompetitie. Voordeel: de spelers doen enorm veel ervaring op in het aannemen en passen van de bal en het positiespel. Dat komt zeker van pas in de komende voorjaarscompetitie op (groot) veld!

Voor de meesten is zaalhockey helemaal nieuw: minder spelers hockeyen op een kleiner speelveld. In de zaal moet iedereen noodgedwongen een ander spelletje gaan spelen en daarmee leer je ander zaken die in het veldhockey ook weer van pas gaan komen. Gelukkig hebben we een zachte winter gehad en konden we met de nieuw aangeschafte balken buiten op onze eigen accommodatie een zaalhockeyveld nabootsen en volop trainen.

Echte bikkels!
Ton Keetels: "De leden van Hockeyclub HDL zijn echte bikkels: tijdens de winterstop trainden ze door in weer en wind en konden we ze de fijne kneepjes ("blokken”) van het zaalhockey bijbrengen. Iedereen is hier zeer positief over: trainers, coaches en natuurlijk de spelers. De competitie zit er helaas alweer bijna op. Maar we kunnen nu al terug kijken op een groot succes: de spelers zijn enthousiast over het zaalhockey, er is een enorm leereffect en de teams maken sprongen vooruit in hun spel. Twee teams hebben zelfs kans om kampioen te worden."

Het is een snel en technisch spelletje, dus zeer leerzaam en goed voor de conditie. Kortom: de zaalcompetitie is een echte aanrader en onze leden beginnen fit aan de nieuwe veldcompetitie!

Plaats reactie