Biljarten

Jean van_ErpWereldkampioenen verzamelen zich in Berlicum voor KNBB Kling Masters 2017

Van 19 tot en met 22 januari staat Den Durpsherd in Berlicum volledig in het teken van het meest prestigieuze biljartevenement van Nederland.

Verschillende wereldkampioenen zullen er hun opwachting maken voor de KNBB Kling Masters 2017, ofwel het Nederlands kampioenschap driebanen. De in totaal 31 wedstrijden worden stuk voor stuk door Kozoom live uitgezonden via internet. NOS Studio Sport zendt op zondag een samenvatting uit van de finalepartij.

Aangezien Nederland één van de meest toonaangevende landen van Europa is op biljartgebied, worden de verrichtingen zelfs tot in Zuid-Korea op de voet gevolgd. Verwacht wordt dat de theaterzaal van Den Durpsherd, evenals vorig jaar, gedurende vier dagen afgeladen vol zal zijn met biljartliefhebbers.

In een speciaal gebouwde arena gaat de plaatselijke biljartfabrikant Eureka twee matchtafels plaatsen. Deze arena wordt omgeven door VIP boxen en tribunes. Kozoom zorgt met een aantal vaste en mobiele camera's voor professionele weergave op internet. Verder worden voor iedere wedstrijd de spelers aan het publiek voorgesteld met een wervelende licht en geluidshow. Kortom, Berlicum staat een geweldig biljartevenement te wachten, dat op donderdag, vrijdag en zaterdag voor iedereen gratis toegankelijk is. Alleen voor de finale op zondag is de toegangsprijs 10 euro.

Volgens de organisatoren; Ad Smout en Harry Mathijssen is biljarten een belevenis geworden. Het fluisteren van vroeger heeft plaats gemaakt voor sensatie, spanning, applaus, muziek, jingles, flitsende beelden en van tijd tot tijd juichende supporters.

Nummer één van de wereld

De zestien spelers hebben zich via vijf Grand-Prix toernooien weten te plaatsen voor deze nationale eindstrijd. Veel belangstelling zal ongetwijfeld uitgaan naar streekfavoriet Jean van Erp. De biljarter uit Heeswijk-Dinther wist in 2015 in Kaatsheuvel de Nederlandse titel te veroveren. Samen met Dick Jaspers werd Van Erp het afgelopen jaar in het Duitse Viersen gekroond tot wereldkampioen driebanden landenteams.

Raimond Burgman, die vorig jaar in Berlicum tijdens de finale te sterk was voor de jonge Hagenees Glenn Hofman, zal ook rekening moeten houden met ex wereldkampioen bandstoten Jean-Paul de Bruijn en de momenteel sterk spelende Dave Christiani. Verder aast ook Barry van Beers uit Rijsbergen, die zich als tweede in de ranking wist te plaatsen, op zijn eerste Masters overwinning. Jerry Hermans uit Oosterhout presteerde het afgelopen jaar ook erg goed en zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.

Drievoudig wereldkampioen en vijfvoudig wereldbekerwinnaar Dick Jaspers, is al zeventien keer als winnaar van de Masters gehuldigd. Vorig jaar werd de biljarter uit Sint Willebrord voor de eerste keer in zijn carrière al voor de knock-out fase uitgeschakeld. Jaspers, die nu de wereldranglijst aanvoert, is zeker belust op revanche. Regerend wereldkampioen bij de dames Therese Klompenhouwer weet zich ook telkens weer als enige vrouw voor het evenement te plaatsen.

Opening

Op donderdagochtend 19 januari wordt om 10.15 uur het toernooi officieel wijze geopend. Om 11.00 uur beginnen de eerste wedstrijden. In totaal staan er op zowel donderdag als vrijdag zes seances van twee partijen op het programma. Op zaterdag volgen vanaf 13.00 uur de kwart- en halve finales.

Aansluitend aan de halve finales verzorgt de pas negentien jarige ballenkunstenaar Jop de Jong een wervelende show. Met zijn adembenemende stoten en zijn vlotte babbel weet hij het publiek aan zich te binden. Zondagmiddag 13.00 uur volgt met de finale het hoogtepunt van dit biljartspektakel.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app