Biljarten

Jean van_ErpWanneer burgemeester Jan Pommer van Sint Michielsgestel op donderdagochtend 14 januari om 11.00 uur het startsein heeft gegeven, gaat bij Den Durpsherd in Berlicum het meest prestigieuze biljarttoernooi van Nederland van start. Van donderdag t/m zondag vindt daar de KNBB Biljartpoint Masters plaats.

De beste zestien biljarters van Nederland strijden gedurende vier dagen om de nationale driebandentitel. Onder hen drievoudig wereldkampioen Dick Jaspers, heersend wereldkampioen bij de dames Therese Klompenhouwer, wereldkampioen bandstoten Jean-Paul de Bruijn en streekfavoriet en titelverdediger Jean van Erp. Naast het Nederlands kampioenschap zijn er door deze professionals en- semiprofessionals punten te verdienen om de driekleur te mogen verdedigen tijdens internationale wedstrijden. Volgens de organisatie, Biljart Evenementen Nederland, zal het een waar spektakel worden met o.a. regelmatig een beeld licht en- geluidshow. Verder is er op zaterdagavond na de halve finale een amusementsprogramma gepland, waarbij Jop de Jong een geweldige show gaat presenteren. Deze jeugdige ballenkunstenaar haalt de meest ondenkbare capriolen uit op de biljarttafel en weet met een vlotte amusante babbel het publiek aan zich te binden. Hierna is er in de foyer een optreden van zanger entertainer Ad Koorevaar. Opvallend detail is, dat Koorevaar ook tot de zestien deelnemers behoort. Voorafgaand aan de finale, die voor zondag om 13.00 uur op het programma staat, zal er door een dansgroep van Dansschool Dream Dance onder begeleiding van Rhythm Impact een wervelende show verzorgen.

Jean van Erp

Direct na de opening door burgemeester Pommer krijgt het publiek al vuurwerk voorgeschoteld. In de eerste sessie om 11.00 uur speelt Dick Jaspers tegen Roland Uijtdewillegen, terwijl Jean van Erp het opneemt tegen Kay de Zwart. De in Heeswijk Dinther wonende Van Erp kreeg vorig jaar tijdens het behalen van zijn titel in Kaatsheuvel steun van een peloton supporters. De verwachting is, zeker nu hij in eigen regio speelt, dat dit in Berlicum zeker niet minder zal zijn. Voor donderdag en vrijdag staan er dagelijks vanaf 11.00 uur poulewedstrijden in zes sessies op het programma. Acht spelers plaatsen zich voor de knock-out fase die zaterdag vanaf 13.00 worden gespeeld. Alle wedstrijden worden door Kozoom wereldwijd live via internet uitgezonden. Op zondagmiddag verzorgt NOS Studio Sport een samenvatting van de finalepartij. Alle dagen is de toegang geheel gratis.

Jean van Erp bij Den Durpsherd.

Foto: Ad Smout

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app