Basketbal

tenderfeetHet was een stille hoop van de basketballers van BC Tenderfeet voorafgaand aan de 11de speelronde van de competitie; stijgen van de 4de naar de 2de plaats.
Door een 70 – 55 overwinning op de bezoekers uit Someren en verlies van naaste concurrent Meerssen, staan de heren nu op een mooie tweede plaats.

Voorafgaand aan de wedstrijd met Someren wisten de heren waar ze aan toe waren. De uitwedstrijd werd verloren omdat Someren destijds in de beginfase de zwaktes in de defensie van Tenderfeet goed blootlegde. Nu was er van zwakte geen sprake. Integendeel zelfs; na het eerste kwart ging Tenderfeet met 20-10 aan de leiding.
Basis voor de voorsprong ligt in de verdediging. Sinds de dip die de heren medio Oktober met enkele (onnodige) verliespartijen meemaakten, is de defensie strak aangetrokken, en met resultaat. Als een team verdedigen in combinatie met veel druk maakt het voor alle tegenstanders lastig tot scoren te komen. Dat het eigenlijk makkelijk scorende Someren maar tot 27 punten komt in de eerste twee kwarten zegt genoeg.
Het derde kwart begint voor de gastheren uit Heeswijk-Dinther rommelig waardoor Someren terug in de wedstrijd kan komen. Door met name hun sterk spelende center komt Someren zelfs terug tot 4 punten en even lijkt het spannend te worden. Door een aantal goed uitgespeelde aanvallen in combinatie met een reeks rake vrije worpen neemt Tenderfeet toch weer afstand. Someren laat zich van zijn slechtste kant zien door constant commentaar op de strak fluitende scheidsrechters, waarmee ze feitelijk Tenderfeet nog makkelijker in het zadel én naar een ruime overwinning helpen. Een verdiende 70-55.
Volgende week staat de uitwedstrijd in en tegen het Maastrichtse Kimbria op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd om enigszins druk te houden op de tot nu toe ongeslagen koploper BC Bladel.