Redactioneel

241020 PK Vrienden en jubilarissen concert VIERKANT 7In een volle aula gaven slagwerkgroep en fanfare orkest een geweldig concert.
Zoals gewoonlijk begon de slagwerkgroepo o.l.v. Wim van Zutphen. Tegenwoordig een grote groep welke bestaat uit ruim 20 muzikanten. Ze beschikken over een uitgebreid instrumentarium waarbij opviel dat ze wel zes marimbas hebben.

Deze morgen werd voor het eerst het nieuwe drumstel bespeeld. Zo’n drumstel stond al sinds 2019 op het verlanglijstje van de groep. Er is lang naar gezocht en uiteindelijk gevonden dankzij Sjoerd van Beuken uit Roermond. Hij heeft dit instrument zelf ontwikkeld en er vele uren aan besteed. Het drumstel kan nu gemakkelijk vervoerd worden in een speciaal ontworpen kist. Dat was één van de voorwaarden van de slagwerkgroep. Wim van Zutphen was er qua klank zeer tevreden over.

Hierna speelde de Slagwerkgroep: Cognus X van Etienne Houben, Thundersnow van Miles Locke en Dance with the Devil van Cozy Powell, arr. W. van Zutphen. Natuurlijk klonk er ook even een solo van het nieuwe slagwerk.

Jos Nijssen, voorzitter van de Vrienden van de Koninklijke fanfare, zei dat dankzij de Vrienden het fanfare orkest twee nieuwe saxofoons kon aanschaffen. Daarnaast hebben de oud ijzer akties veel succes. Waardoor in de loop der jaren veel instrumenten gekocht konden worden. Zo kon ook het nieuwe drumstel worden aangeschaft.

Het Fanfare orkest o.l.v. John Brouwer speelde vervolgens: Arsenal van Jan van der Roost, La Cucina Italiana van Robert Finn, Don’t Mock Baroque van Wilfred Shadbolt, Voila van Barbara Pravi, arr. Leon Vieux en Une belle histoire van Michel Fugain, arr. Roland Kernen.

Klik voor foto's huldiging jubilarissen.

In de pauzes van de slagwerkgroep en het fanfare orkest werden zes jubilarissen gehuldigd. Allereerst Hein Verhallen, 12,5 jaar lid, verder Bas van Steen 25 jaar, René Megens en Geert Pittens 40 jaar, Hans van der Pas 50 jaar en Frans van de Voort 70 jaar. Helaas kon jubilaris Henk van der Pas niet aanwezig zijn. Allen werden door Katja Brooijmans, voorzitter van het korps, geprezen om hun jarenlange inzet voor het korps en dan niet alleen als muzikant. De vertegenwoordiger van de Brabantse bond van muziekverenigingen reikte vervolgens het bijbehorende speldje uit, terwijl daarnaast de bijbehorende oorkondes en bloemen werden uitgereikt.
Deze middag hebben velen volop genoten van de muziek die zowel de slagwerkgroep als het fanfareorkest ten gehore brachten.

In het vooruitzicht staat: Kerstconcert door fanfare orkest en Kamerkoor Mi-canto op zondag 22 december, aanvang 20.00 uur in de Abdij van Berne. Kaarten moeten vooraf gereserveerd worden.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda