Redactioneel

241016 PK Amicanto met combo repeteert 01Zaterdag 16 en zondag 17 november treedt het koor Amicanto op samen met Toneelgroep Kriebels uit Berlicum. In de voorstelling Bloedmaan vullen de liedjes van Amicanto en het toneelspel van Kriebels elkaar aan. Populaire muziek van o.a. Anouk, Acda & De Munnik, Nielson, Brigitte Kaandorp en Herman van Veen wordt naar voren gebracht.

Van tevoren wordt er natuurlijk regelmatig gerepeteerd. Zo ook op woensdag 16 oktober in het Cultureel Centrum Servaes in Dinther.

Dat gebeurde deze keer samen met een gelegenheidscombo waaraan o.a. deelnemen: met piano Karen Roelofs-Vogel en Rico van Hooren met elektrische gitaar.  De volgende week woensdag is er opnieuw een repetitie en dan met met de Toneelgroep Kriebels uit Berlicum.

Klik hier voor foto's.

Dit gebeurt allemaal ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van Amicanto.

Het koor Amicanto bestaat uit 34 leden met zowel mannen als vrouwen. De muzikale leiding is in handen van Ludwig Attevelt met begeleiding van Karen Roelofs-Vogel op piano. Maandelijks treedt het koor op in de Dintherse kerk, maar ook daarbuiten worden andere optredens verzorgd, zoals op het Dickens festival in Drunen.

Toneelgroep Kriebels uit Berlicum is al ruim 40 jaar actief. Jan Bosch en Sjan van Loken-Bosch moesten vanwege hun leeftijd stoppen bij de KPJ. Het bleef echter kriebelen. Vandaar dat voor de naam Kriebels is gekozen.

Uitleg Bloedmaan

Als je Bloedmaan refereert als de naam van de volle maan van oktober in de Wicca-traditie, dan zal deze plaatsvinden op 17 oktober 2024. Dan staat de maan het dichtst bij de aarde.

Kaarten verkrijgbaar op www.beneluxtheater.nl

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda