Redactioneel

241009 PK Herinrichting Traverse fase 4 dl 1 22Nadat half april het werk van fase 3 is afgerond is op 7 oktober begonnen aan fase 4. Het laatste deel van de Traverse.
Opnieuw is aannemer gebr. Van Venrooij de komende maanden weer aan het werk in Dinther. Vanaf de kruising met de Torenstraat tot aan de rotonde bij Laag Beugt gaat de weg op de schop.

Kabels en leidingen worden vervangen en er wordt weer een regenwaterriool aangelegd.
De parallelwegen gaan verdwijnen. Ook komt er zoals bij de vorige fases meer groen en gaat de snelheid van 50 naar 30 kilometer per uur. Dat zal even wennen zijn in de Brouwersstraat. Daar reden ze bij 50 kilometer per uur al gauw te hard.

Klik voor foto's.

Doorgaand verkeer wordt tijdens het werk omgeleid via de N 279. Wie met de bus wil moet ook rekening houden met de omleiding. Het is de bedoeling dat de kruising van de Traverse met de Torenstraat voor de kerst weer open gaat. Het hele traject moet voor de zomervakantie klaar zijn.
Intussen is al een groot deel van het asfalt weggehaald, zijn er borden en palen langs de kant gelegd, zijn hier en daar enkele bomen gerooid en worden de hagen weggehaald. De tegels op de voetpaden worden geruimd en krijgen elders een nieuwe bestemming.
Nu er bomen gerooid zijn, zijn de bewoners hier en daar blij, dat ze meer licht in huis hebben en een vrijer uitzicht. Hoewel voor even?

Foto’s en tekst: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda