Redactioneel

240811 PK Bezoek IVN Laarbeek 18Op zondag 11 augustus om 11.00 u kwamen 31 leden van IVN Laarbeek (Beek en Donk, Aarle-Rixtel en Lieshout) in de Ontmoetingstuin Servaes in Dinther, in het kader van een uitwisseling, op bezoek.
Ze werden bij een stralende zon met een kop koffie/thee met gebak ontvangen.

Jan v.d. Broek verwelkomde ze en legde uit wat de Ontmoetingstuin voor de inwoners van Heeswijk-Dinther betekent, in het bijzonder voor de aanliggende verenigingen en bewoners zoals de heemkundekring de Wojstap, I-meet, het St.Barbaragilde, Buro Lima en de parochie St.Servaes.

Theo Jacobs, penningmeester van het IVN afd. Bernheze, gaf aan de hand van twee kleurenplattegronden uitleg over de tuin en haar omgeving en over de Abdijtuin, waar later naar toe werd gegaan. Ook het knekelhuis kwam nog even aan de orde. Dat fungeert als een klein voorlichtingscentrum van het IVN. Het is overdag geopend.
Dankzij dit knekelhuis leeft hier ook de muurhagedis, die deze dag zeker te zien zal zijn.
Ook de Griendcultuur vermeldde hij nog. Het ligt langs het fietspad naar het kasteel. Daar worden een 25-tal wilgen geteeld. Brabants landschap gaf vier jaar geleden het IVN toestemming dit terrein zo in te richten en te gebruiken.

Klik hier voor foto's.

Na deze uitleg kwam er een rondleiding door de tuin, waarin groente en fruit wordt gekweekt en werd het knekelhuis met zijn muurhagedis bezocht.
Hierna volgde de lunch.

Daarna ging men onder leiding van IVN gidsen met de fiets of wandelend via markante groene plekken naar de Abdijtuin.
Daar werd uitleg gegeven bij de bloemperken en de kruidentuin, welke deels door vrijwilligers van het IVN worden bijgehouden.

Dankzij het mooie weer en de hulp van enkele vrijwilligers, die al rond 8.00 u met de voorbereidingen waren begonnen, was het een geslaagde ontmoeting geworden.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen